OCEANIA CRUISES BRENGT FRANS RESTAURANT JACQUES AAN BOORD VAN ALLURA

Oceania Cruises brengt zijn kenmerkende Franse restaurant, Jacques, aan boord van zijn nieuwste schip, Allura, dat medio juli te water gaat.

Vernoemd naar de beroemde chef-kok Jacques Pépin, de grondlegger van de culinaire filosofie van Oceania Cruises en de allereerste Executive Culinary Director van de lijn, is dit verfijnde restaurant nu al een publiekslieveling bij gasten van Oceania Cruises die op Marina en Riviera varen.

Daarnaast zal Jacques in oktober 2025 zijn debuut maken aan boord van Vista, Allura’s zusterschip, en zich aansluiten bij het Polo Grill steakhouse, het Italiaanse restaurant Toscana en de pan-Aziatische Red Ginger op alle vier van de schepen van de lijn die plaats bieden aan 1.200 gasten.

Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises, zei: “Jacques is onze culinaire patriarch en is sinds dag één lid van het culinaire team. Zijn creativiteit en expertise vormen de kern van onze filosofie, The Finest Cuisine at Sea, die de drijvende kracht is achter alles wat we doen. Het brengen van dit fantastische restaurant naar Allura terwijl ze deze zomer wordt gelanceerd, en naar Vista later dit jaar, betekent alles voor mij en de hele Oceania Cruises-familie.”

De twee Executive Culinary Directors en Master Chefs van Frankrijk van Oceania Cruises, Alexis Quaretti en Eric Barale, zullen samenwerken met chef-kok Pépin om nieuwe smaken op het menu te brengen, en om de geliefde gerechten die sinds de introductie van Jacques – bij de lancering van Marina – op het menu staan aan te scherpen.

Chef-kok Pépin zei: “Ik ben zo opgewonden om het volgende hoofdstuk van Jacques te schrijven met mijn vrienden en collega’s, chef-koks Alexis Quaretti en Eric Barale. Dit is de perfecte gelegenheid om te experimenteren met een aantal heerlijke nieuwe gerechten en om unieke manieren te ontdekken om enkele van de klassiekers te serveren die onze gasten hebben leren kennen en waar ze van houden. We hebben veel spannende plannen voor deze nieuwste versie van Jacques. Ik kan niet wachten om ze te delen.”

Chef-kok Quaretti voegde hieraan toe: “Het is geweldig om Jacques naar onze twee nieuwste schepen te brengen, en ik ben blij om samen met de man zelf te mogen samenwerken om deze nieuwste versie van ons kenmerkende Franse restaurant te creëren. Bij het overwegen van deze nieuwe generatie Jacques was het voor mij erg belangrijk om recepten uit persoonlijke jeugdherinneringen te introduceren en mijn visie op Frans familievoedsel te delen en tegelijkertijd de klassieke Franse bistro-ervaring te eren.”

De meest geliefde gerechten van Oceania Cruises van Jacques aan boord van Marina en Riviera blijven op het menu staan, naast een selectie nieuwe opties. Deze omvatten eend met een sinaasappelsaus met Grand Marnier en een kalfsmedaillon met morillesaus, naast nieuwe vegetarische gerechten. Voor de zoetekauwen zijn er klassieke Franse desserts, Crêpes Suzette en soesjes, naast andere heerlijke keuzes op de desserttrolley.

Gasten kunnen zich verheugen op meer ervaringsgericht dineren in Jacques door de introductie van bediening aan tafel voor een scala aan nieuwe gerechten, waaronder rundvleestartaar. Dit, plus nieuw, zorgvuldig gekozen serviesgoed, glaswerk en zilverwerk om het belang van ‘l’art de la table’ te versterken, vergroot de authentieke Parijse bistro-ervaring.

Del Rio merkte op: “Ons prachtige nieuwe schip, Allura, vertegenwoordigt de schitterende toekomst van Oceania Cruises, maar eert ook onze geschiedenis. De toevoeging van Jacques aan Allura en haar zusterschip Vista is daar een prachtig tastbaar voorbeeld van: het vieren van ons erfgoed, onze oprechte passie voor eten, terwijl we altijd vooruitkijken naar wat er aan de horizon staat.”

Contacteer ons voor meer informatie en om je volgende cruise met Oceania Cruises te boeken.

LEES OOK: DE BESTE NIEUWE CRUISESCHEPEN VOOR 2025


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *