Oceania Cruises: in elk opzicht lekker genieten

Letterlijk en figuurlijk van de wereld proeven? Wie in zee gaat met Oceania Cruises, krijgt een ongeëvenaarde culinaire cruise voorgeschoteld. Doorspekt met gastronomische verwennerijen voor foodies en lekkerbekken. ‘The Finest Cuisine at Sea’ is geen holle slagzin, maar een mantra die de rederij zowel aan boord als aan wal weet door te trekken.

Exquise gastronomie

Om die hoge ambities waar te maken, laat Oceania Cruises niets aan het toeval over. De schepen zijn toegespitst op hoogstaande gastronomie. Met meer kombuisruimte en opslagruimte voor verse ingrediënten dan om het even welke cruisemaatschappij. Ook op vlak van service worden altijd alle zeilen bijgezet. Maar liefst de helft van de crew is bezig met koken of met de bediening. Er is één chef-kok per tien gasten, en zoals in elk lekker restaurant, worden alle gerechten à la minute bereid.

Elk schip herbergt een selectie specialiteitenrestaurants, allemaal all-inclusive. Klassiek steakhouse Polo Grill? Franse cuisine of kosmopolitische Parijse bistro bij Jacques? Of gedurfd Aziatisch? Probeer in Red Ginger zeker de spicy geroosterde eend met watermeloen, cashew, munt en Thaise basilicum. In Toscana eet je dan weer authentiek Italiaans. En zoals de Toscaanse keuken voortkwam uit rijke familietradities, proef je hier goed bewaarde familierecepten van de moeders en grootmoeders van de Italiaanse culinaire crew.

Schepen op menselijke schaal

De vloot van Oceania Cruises bestaat uit acht topklasse schepen met een kleiner formaat voor 670 tot maximaal 1250 gasten. Die limiet is een bewuste keuze van de luxe rederij om de gasten een vakantie in alle rust te bieden en een maximale tijd om de betoverende bestemmingen te ontdekken. Door dit kleiner formaat kunnen gasten ook charmante havens verkennen waar veel grotere cruiseschepen niet kunnen aanmeren.

Reisroutes uitgewerkt door experts

Met meer dan 600 boeiende bestemmingen om uit te kiezen, kunnen gasten moeiteloos een bezoek brengen aan historische plekken, de wonderen van de natuur of de modernste steden verkennen in een kleiner gezelschap. Van pittoreske havenstadjes tot de meest afgelegen eilanden: alles is mogelijk met Oceania Cruises. Elke cruise is gecreëerd om een droom waar te maken. Van Azië tot Afrika, via de mooiste plekjes in Alaska, Zuid-Amerika of de Caraïben, maar ook met gevarieerde routes dichter bij huis in het Middellandse Zeegebied. De routes van Oceania Cruises omvatten meer overnachtingen en langere verblijven in de havens. Want deze cruisemaatschappij investeert ook fors in een andere luxe: tijd!

Oceania Cruises 2025 Culinaire Cruises

– Culinaire Hoogtepunten Cruise: 12-daagse cruise van Barcelona naar Istanbul, 14 – 26 september 2025 op Vista™

Onder leiding van Oceania Cruises’ Executive Culinary Directors Alex Quaretti en Eric Barale belooft deze reis het ultieme epicuristische avontuur voor fijnproevers te worden.

Oceania Cruises is de enige cruisemaatschappij met twee Maîtres Cuisiniers de France. Alex en Eric zijn beiden opgenomen in de prestigieuze organisatie, een exclusieve vereniging opgericht in 1951 ter ondersteuning en bevordering van de Franse culinaire kunsten over de hele wereld.

Hoogtepunten van de cruise zijn onder andere live kookdemonstraties, op de bestemming gerichte Chef’s Market Dinners, exclusieve culinaire paneldiscussies en de legendarische galabrunch bijgestaan door gastchefs van de Maîtres Cuisiniers de France.

De reis omvat populaire gastronomische bestemmingen in het Middellandse Zeegebied waar gasten een schat aan mediterrane iconen zullen ervaren; van de chique boulevards van Nice en de tijdloze heuvels van Toscane tot de klifdorpjes van Santorini en de archeologische schatten van Efeze.

– Food & Wine Best New Chefs Cruise: 10-daagse cruise van Seattle naar Seattle, 18-28 augustus 2025 op Riviera™

Deel een ongelooflijke reis met Food & Wine 2023 Best New Chef Aisha Ibrahim aan boord van Oceania Cruises’ allereerste Best New Chefs Cruise. Ervaar speciale menu’s, kookdemonstraties en fantastische combinaties tussen de vele culinaire ontdekkingen op zee en aan land in Alaska aan boord van het enige echte foodieschip dat in de regio vaart. Gasten kunnen worden ondergedompeld in de culinaire wereld van de 49e staat tijdens een van de vele culinaire excursies, terwijl ze de schilderachtige stadjes verkennen die zijn gebouwd op de dromen van mijnwerkers, houthakkers en bonthandelaren, tegen een achtergrond van immens mooie landschappen.

– Sara Moulton Cruise: 9-daagse cruise van Barcelona naar Athene, 26 mei – 4 juni 2025 op Marina™

Ga op een culinaire en culturele odyssee van Barcelona naar Athene met chef-kok, kookboek auteur en tv-persoonlijkheid Sara Moulton, die onlangs werd uitgeroepen tot een van de eerste twee leden van de culinaire adviesraad van Oceania Cruises. Aan boord van Marina, terwijl ze de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee bevaart, kunnen gasten genieten van een live kookdemonstratie van Moulton, genieten van haar kenmerkende gerechten op het menu in de Grand Dining Room en haar vergezellen op geselecteerde excursies en exclusieve evenementen aan boord.

Voor nog meer culinaire of thematische cruises met Oceania Cruises verwijzen we graag naar Specialty Cruises | Unique Theme Cruises.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *