Een dag culinair genieten aan boord van Oceania Marina

De zee heeft altijd een magische aantrekkingskracht gehad. De open horizon, het oneindige blauw en het kalmerende ritme van de golven roepen een verlangen op naar avontuur, vrijheid en een zekere mate van luxe. Oceania Cruises staat bekend om hun verfijnde, intieme cruises met een nadruk op gastronomische hoogstandjes, uitstekende service en verfijnde bestemmingen.

Onlangs meerde de Marina van Oceania Cruises aan in Zeebrugge. Het schip kreeg een paar maanden terug een uitgebreide make-over waarbij een aantal nieuwe eetgelegenheden geïntroduceerd werden. Een goede reden voor een uitgebreid bezoek in gezelschap van Riet Goetschalckx, Sales Director CEMEA bij Oceania Cruises.

Het moment waarop we voet zetten aan boord van de Marina, worden we meteen overweldigd door de luxe en elegantie van het schip. De marmeren vloeren, sierlijke kroonluchters en smaakvolle kunstwerken die de gangen sieren geven ons het gevoel alsof we een luxe hotel binnenstappen. De Marina is geen enorm cruiseschip dat duizenden passagiers aan boord neemt, maar biedt in plaats daarvan een intiemere setting voor maximaal 1250 gasten. Dit geeft het een exclusieve en persoonlijke sfeer, waarbij service en aandacht voor detail centraal staan.

Riet Goetschalckx: “Al onze schepen werden recentelijk uitgebreid vernieuwd. Aan boord van Riviera kregen alle openbare ruimtes, de kajuiten en suites een nieuwe look. Aan boord van Marina werden de openbare ruimtes en de suites vernieuwd.”

Terwijl we het schip ontdekken merken we de relaxte, casual sfeer aan boord. Oceania Cruises heeft geen strikte kledingvoorschriften en de rederij heeft bijvoorbeeld ook geen formal nights. Je hoeft dus geen avondkledij of smoking en dergelijke mee te nemen. Gewoon netjes opkleden om te dineren volstaat.

De luxe van kleine schepen

Oceania Cruises beschikt over een vloot van acht moderne, stijlvolle schepen. De vier kleinere schepen – Regatta, Insignia, Nautica en Sirena – bieden plaats aan 670 gasten en 400 personeelsleden. De grotere schepen – Marina, Riviera, Vista en Allura – bieden plaats aan maximaal 1250 gasten en 800 bemanningsleden.

“Het grote voordeel van onze kleinere mid-size schepen is dat ze heel veel faciliteiten bieden en toch op mensenmaat gemaakt zijn waardoor je nog heel veel contact hebt met de bemanning. De echt grote schepen meren meestal aan in containerhavens en moeten vaak tenderen waarbij het uren duurt vooraleer iedereen van boord is. Een kleiner schip heeft dat niet. Die leggen aan in kleinere havens en iedereen kan sneller van boord,” zegt Riet Goetschalckx.

Aan boord van de schepen van Oceania Cruises geniet je van een uitstekende service en een ruim aanbod aan faciliteiten. “Het enige verschil is dat de kleinste schepen minder specialiteitenrestaurants hebben en de Spa & Wellness-faciliteiten iets beperkter zijn.” Naast The Grand Dining Room kan je er culinair genieten in Polo Gill, het steakhouse van Oceania Cruises, en Toscana, dat Italiaanse specialiteiten serveert. Hier aan boord van Marina bijvoorbeeld, kan je ook gratis dineren in Jaques, een Frans restaurant, en Red Ginger, een Aziatisch geïnspireerd specialiteitenrestaurant.

Rederij voor en door foodies

Bij Oceania Cruises is gastronomisch genieten topprioriteit en de rederij is gekend voor het serveren van The Finest Cruisine at Sea. Marina en haar zusterschip Riviera waren bij hun lancering de eerste schepen met een kookschool aan boord.

Tijdens de recente renovatie werden een aantal nieuwe eetgelegenheden toegevoegd aan het culinaire aanbod. Het nieuwe Aquamar Kitchen, dat wellness geïnspireerde menu’s presenteert, debuteerde eerder dit jaar op Vista en kreeg nu ook een plek aan boord van Marina. Het restaurant serveert onder meer vers geperste, gezonde sappen en smoothies. Daarnaast staan er avocado-toastselecties, bestemmings-geïnspireerde salades en wraps, waar je energie van krijgt, op het menu.

Als rederij voor en door foodies heeft Oceania Cruises het hoogste percentage culinair personeel dat zich toelegt op de eetervaring. Om de onberispelijke kwaliteit van elk gerecht te garanderen, heeft de lijn één chef-kok per tien gasten; de helft van de bemanning aan boord houdt zich bezig met het koken of serveren van voedsel.

Verse ingrediënten zijn de basis van de keuken aan boord van Oceania Cruises. De rederij werkt dan ook alleen met leveranciers die producten van topkwaliteit leveren. “Daarnaast zijn de chefs constant in de weer om in de havens lokale ingrediënten aan te kopen omdat je alleen maar de fijnste keuken kan aanbieden met de fijnste ingrediënten,” aldus Riet Goetschalckx.

Gastronomische verwennerij

Oceania Cruises heeft een flinke gastronomische reputatie opgebouwd, die we graag persoonlijk ontdekken. De gerechten op het menu in de elegante Grand Dining Room variëren van klassieke Franse cuisine tot moderne fusion-gerechten. Wij krijgen de gelegenheid een selectie van gerechten uit de verschillende gastronomische restaurants aan boord te degusteren.

We laten ons verrassen met de Chesapeake Bay-Style Cab Cake uit de selectie die de wereldberoemde chef Jacques Pépin maakte voor The Grand Dinning Room en de Porcini Mushroom Risotto uit het Italiaanse specialiteitenrestaurant Toscana. Als hoofdgerecht hebben we keuze uit Beef Filet Mignon, uit het Polo Grill-menu, Miso-Glazed Sea Bass, een gerecht uit de keuken van Red Ginger, en een Buddha Bowl, een van de gezonde opties die geserveerd worden in Aquamar Kitchen. Omdat we zin hebben in een lekker stukje vlees en vis kiezen voor de eerste twee opties. Een uitstekende keuze blijkt achteraf. De gerechten worden zorgvuldig gepresenteerd en uitgelegd door het vriendelijke personeel dat tussentijds de wijn bijschenkt. Attente service zoals het hoort. Tot slot verwennen de koks ons met een copieuze Triple Chocolate Brownie en Petits Fours. een heerlijke afsluiter en mooie demonstratie van The Finest Cuisine at Sea.

Your World Included

De schepen van Oceania Cruises brengen gasten in stijl naar de verste uithoeken van de wereld. “In de cruise-industrie staat Oceania Cruises gekend als de rederij met de mooiste routes. Wij varen over de hele wereld en blijven heel lang of overnachten in de havens zodat mensen de bestemming uitgebreid kunnen ontdekken. Tijdens een Middellandse Zeecruise zal je bij Oceania Cruises bijvoorbeeld minder zeedagen hebben. We noemen onszelf dan ook een rederij met port-intensive itineraries waarbij we elke dag een andere haven bezoeken.”

Aan boord van Oceania Cruises geniet je van veel gratis faciliteiten, waaronder een self-service wasserette, het Aquamar Spa + Vitality Center en tal van fitnesslessen. Vanaf concierge- en suite-level is een wasservice inbegrepen. Gasten die in een penthouse of hoger verblijven genieten bovendien van een butlerservice. Ook inbegrepen is Starlink-wifi op twee apparaten per kajuit zodat je zorgeloos in contact kunt blijven met het thuisfront. Wil je je favoriete series streamen op je mobiele apparaat dan betaal je een toeslag. Dineren in de verschillende specialiteitenrestaurants is altijd inclusief, net als 24-uurs roomservice. Aan boord geniet je ook van onbeperkt softdrinks, water, koffie, cappuccino, vruchtensappen, ijs, gelato en andere alcoholvrije dranken. Daarnaast zijn de fooien steeds inbegrepen in de cruiseprijs. Tot slot is ook de shuttle service naar het stadscentrum inbegrepen wanneer het schip iets verder van een stad aanmeert.

Contacteer ons voor meer informatie en om je volgende cruise met Oceania Cruises te boeken.

Lees ook: Regent Seven Seas Cruises onthult Spotlight Voyage voor golfliefhebbers




Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *