Oceanië Riviera debuteert in 2025 in Alaska

Oceania Cruises biedt in 2025 meer dan een dozijn meeslepende verkenningen van Alaska aan, waarbij reizigers voorbij de typische toeristische bezienswaardigheden gaan en de unieke perspectieven, lokale cultuur, stijgende gletsjers en ongerepte wildernis van The Last Frontier ontdekken.

Als primeur bij Oceania Cruises zal de Riviera met 1.250 gasten haar eerste seizoen in Alaska varen, waardoor ze het eerste en enige cruiseschip in de regio is dat is ontworpen voor foodies, door foodies, waar reizigers zullen genieten van het beste van de 49e staat, gecombineerd met de luxe sfeer van een klein schip en talloze gastronomische culinaire ervaringen.

Het Alaska-seizoen 2025 vindt plaats van mei tot en met september en biedt een verscheidenheid aan routes variërend van zeven tot twaalf dagen die vertrekken vanuit Seattle, Vancouver en Whittier. Elke route omvat zowel minder bekende als iconische havens zoals Homer, Sitka en Juneau. Hierdoor hebben reizigers volop mogelijkheden om de bestemming op een geheel nieuw niveau te verkennen door middel van bezoeken aan inheemse stammen, excursies in nationale parken, ontmoetingen met wilde dieren en meer. Bij elke afvaart is er ook een natuuronderzoeker aan boord die deskundige inzichten biedt in de ongelooflijke biodiversiteit van Alaska, die alles omvat, van walvissen tot beren en zeehonden.

“We zijn zeer verheugd om onze Riviera met 1.250 gasten voor de allereerste keer naar Alaska te brengen”, aldus Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. “Onze elegante, ultra-premium ervaring met kleine schepen biedt de perfecte aanvulling op de buitenavonturen in Alaska, en omdat Riviera 30 tot 50 procent kleiner is dan andere premium cruisemaatschappijen die in de regio varen, zijn we in staat onze gasten naar kleinere, minder bekende en meer afgelegen havens bestemmingen te brengen voor een echte onderdompeling in deze fascinerende bestemming.”

De tijdloze uitstraling van Alaska betekent dat het een perfecte bestemming is om meerdere generaties bij elkaar te brengen. Tieners, ouders en grootouders zullen zich verbazen over de majesteit van het landschap en de verbazingwekkende dieren in het wild. Het populaire Alaska Explorer Youth Program van Oceania Cruises is beschikbaar op alle reizen in de regio in 2025. Het programma is ontworpen voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud en omvat boeiende spelletjes, activiteiten en op Alaska geïnspireerde speciale evenementen, waarbij jonge avonturiers worden begeleid door ervaren en enthousiaste jeugdbegeleiders.

Om de robuuste cruiseroutes van Oceania Cruises verder te verbeteren, hebben gasten de mogelijkheid om een ​​landprogramma voor of na de cruise op te nemen, waarbij ze de mogelijkheid hebben om nog meer van Alaska te verkennen. Een van de aangeboden landprogramma’s is Discover Denali, waar reizigers kunnen genieten van het ene adembenemende uitzicht na het andere, inclusief de hoogste top van Noord-Amerika, terwijl ze Denali National Park verkennen, het eerste nationale park dat speciaal is gecreëerd om wilde dieren te beschermen.

Denali bestrijkt een verbluffende zes miljoen hectare en biedt echt inzicht in de 49e staat. Met meer dan twee volle dagen in het park zullen de gasten van Oceania Cruises genieten van een volledig begeleide ervaring, inclusief reizen per trein met glazen koepeldak en langs schilderachtige landschappen door de iconische wildernis van Alaska. Er zijn volop mogelijkheden om wilde dieren te spotten, waaronder Amerikaanse zeearenden, kariboes en Dall-schapen, naast het bewonderen van door gletsjers gevoede rivieren en de kans om de oorspronkelijke rangershut te zien, ooit de enige buitenpost in het uitgestrekte park. Het programma van vier dagen en drie nachten omvat ook een Alaskan Native-presentatie over de geschiedenis van het land en een natuurhistorische tour.

Hoogtepunten aan boord van Riviera – Het enige echte foodieschip in Alaska

De prachtig opnieuw geïnspireerde Riviera met 1.250 gasten biedt nieuwsgierige wereldreizigers een ongeëvenaarde ervaring. Gasten genieten van ruime standaardkajuiten van maar liefst 27 m², waarbij alle categorieën kajuiten op prachtige wijze opnieuw zijn ingericht met luxe meubels, doordachte designaccenten en grotere douches. Riviera is het enige echte foodieschip dat in Alaska vaart, met één chef-kok per tien gasten en zeven gastronomische restaurants met open zitplaatsen, waaronder de vier altijd inbegrepen specialiteitenrestaurants: het Polo Grill Steakhouse; Italiaans restaurant Toscane; Aziatische fusion Red Ginger; en Frans restaurant Jacques.

Bovendien integreert Oceania Cruises de culinaire scène van The Last Frontier in haar gastenervaring door middel van nieuwe praktische kooklessen in The Culinary Center en de Chef’s Market Dinners in het Terrace Café, samengesteld door het culinaire team aan boord met verse, lokale ingrediënten uit de regio. regio.

Geniet van de culinaire hoogtepunten van Alaska – Oceania Cruises-excursies aan wal

Als het enige echte foodieschip dat in Alaska vaart, biedt de Riviera van Oceania Cruises een overvloed aan op voedsel gerichte excursies waarbij reizigers worden ondergedompeld in de culinaire scene van de 49ste staat.

Alaskan Coastal Brunch Escape & Cruise, Juneau: Vaar door de ongerepte wateren van Juneau en naar een afgelegen eilandje in Stephens Passage voor een klassieke brunch in Alaska-stijl. Terwijl ze naar het afgelegen Colt Island varen, gaan bezoekers op zoek naar bultruggen en ander zeeleven. Nadat je je hebt geïnstalleerd, kun je genieten van een stevige brunch in de Orca Point Lodge aan zee, met voorgerechten bereid met lokale ingrediënten, terwijl je de rust van de omgeving en het panoramische uitzicht op de wildernis bewondert.

Exclusive Crabbing Experience, Ketchikan: Vertrek op een privécharter naar uitstekende visgronden waar je de bemanning helpt met het plaatsen van krabpotten en het binnenhalen van Dungeness-krabben, een echte delicatesse uit Alaska. Terwijl de potten zakken, kun je genieten van vissen, adembenemende landschappen en inzichten in duurzame visserijpraktijken. Zodra de vangst binnen is, ga je naar de kust voor een kampvuurfeest met je verse krabben in een met saffraan doordrenkte bouillabaisse, gevolgd door een knapperige en warme koffie met rabarber-bosbessen.

Exclusive Flightseeing & The Taste of Alaska, Ketchikan: Vlieg over het prachtige Tongass National Forest in een DeHavilland Beaver-watervliegtuig en land bij Salmon Falls Resort voor een feest van iconische gerechten uit Alaska. Vlieg over het grootste nationale bos van Amerika, met uitzicht op zeekliffen, fjorden en mistige bergtoppen. Misschien spot je zelfs zwarte beren en bultruggen. Nadat je bent geland in Clover Pass Inlet, maak je een rondrit door het vissersresort voordat je geniet van een klassieke lunch in Alaska met krabkoekjes, met soja geglazuurde zalm en gebakken heilbot.

Sitka Culinary Adventure, Sitka: Ontdek de gastronomie van Sitka, een stad die ooit bekend stond als het ‘Parijs van de Stille Oceaan’. Als de op één na grootste visexporteur van Alaska is Sitka een culinair centrum met rijke culturele invloeden. Je proeft lokaal gebrouwen bier gemaakt met gletsjerwater, proeft veelzijdige zeezouten van Alaska Pure Sea Salt Company en geniet van Russische dumplings bij Sitka Pelmeni, ter ere van het Russische erfgoed van de stad. Extra proeverijen zijn onder meer kabeljauw, rendierhotdogs, ceviche en chowder, allemaal bereid met lokale ingrediënten.

Succulent Seafood Sampling, Juneau: Proef een verscheidenheid aan zeevruchten op iconische plekken in de binnenstad terwijl je meer te weten komt over de duurzame visserijpraktijken van Alaska. Begin bij een gedenkteken ter ere van commerciële vissers voordat je gerookte koningszalm proeft bij Taku Smokeries. Geniet bij Tracy’s King Crab Shack van koningskrabbisque en een crabcake, gevolgd door gerookte zalmdip, kaviaar en kelpsalsa bij Taste Alaska! Bij Deckhand Dave’s kunt u genieten van taco’s met roodbaarsvissen en daarna eindigen met ceviche van heilbot en een bosbessenmojito in de Crystal Saloon.

Hook & Cook at Salmon Falls, Ketchikan: Ketchikan staat bekend als de zalmhoofdstad van de wereld en biedt de kans om verschillende soorten zalm en mogelijk heilbot, kabeljauw of roodbaars binnen te halen. Vis in de wateren bij Ketchikan in een ultramoderne boot en geniet vervolgens van je verse vangst, perfect bereid in Salmon Falls Resort. Je vangst wordt bereid in het Timbers Restaurant in het resort en gecombineerd met heerlijke bijgerechten.

Tongass Hike & Taste of Alaska, Ketchikan: Wandel over een drie kilometer lang pad langs de kust door het Tongass National Forest, onder leiding van een gids die je zal wijzen op de lokale fauna en flora. Het steile, rotsachtige Coast Guard Beach-pad biedt als beloning een prachtig uitzicht op het strand. Geniet daarna van een driegangenlunch met zeevruchten in het Salmon Falls Resort, met lokaal geproduceerde zalm, heilbot en krabkoekjes, gecombineerd met een lokaal ambachtelijk bier of wijn.

Contacteer ons voor meer informatie en om je volgende cruise met Oceania Cruises te boeken.

Lees ook: De voordelen van een cruise met vertrek en aankomst in Rotterdam

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *