4,9 miljoen passagiers op Brussels Airport in de zomervakantie

De zomervakantie kende een vliegende start met een hoog aantal passagiers op Brussels Airport. In juli verwelkomde de luchthaven meer dan 2,4 miljoen passagiers. In augustus reisden 2.415.871 passagiers via Brussels Airport. In totaal verwelkomde de luchthaven deze zomer 4,9 miljoen passagiers, een stijging van 6% ten opzichte van 2023.

“De cijfers spreken voor zich: Deze zomer was een succes voor Brussels Airport. In juli en augustus hebben we 4,9 miljoen passagiers verwelkomd op de luchthaven, een stijging van 6% ten opzichte van 2023. Dankzij een grondige voorbereiding en samenwerking met onze partners konden we een uitstekende service bieden aan de vele passagiers die deze zomer voor onze luchthaven kozen en zorgden we voor een vlotte, comfortabele en aangename reis”, zegt Arnaud Feist, CEO Brussels Airport Company. 

Net zoals in 2023 waren er in augustus zo’n 200.00 meer aankomende passagiers dan vertrekkende, een typisch fenomeen op het einde van de zomervakantie. Ook het aantal transferpassagiers steeg ook flink met 16% in augustus, wat de strategische rol van Brussels Airport versterkt als hub in het Star Alliance netwerk.

Het aantal passagiersvluchten is met zo’n 5% toegenomen. Met een gemiddelde van 151 passagiers per vlucht (+3% tegenover 2023) is in augustus bijna het absoluut record geëvenaard (152 passagiers per vlucht), dat werd bereikt in juli dit jaar.

De drie populairste bestemmingen in augustus blijven dezelfde als in 2023: Spanje, Turkije en Griekenland. Italië en Marokko stijgen respectievelijk naar de vierde en vijfde plaats, gevolgd door Duitsland, de Verenigde Staten, Portugal, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. 

Lees ook: De reistrends van de Belgen voor het najaar en winter 2024/25

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *