OCEANIA CRUISES ONTHULT 12 NIEUWE CULINARY DISCOVERY TOURS

Oceania Cruises heeft haar kenmerkende aanbod van meeslepende Culinary Discovery Tours uitgebreid met de toevoeging van 12 nieuwe gastronomische excursies voor 2025.

De nieuwe door een chef-kok geleide tours vinden plaats op diverse locaties over de hele wereld, vanuit Europa en Groot-Brittannië, met nieuwe excursies in Amsterdam, Belfast, Invergordon, Valencia en Valletta; naar Azië met drie nieuwe opties voor afvaarten naar Japan in Kobe, Kochi en Shimizu, plus Busan in Zuid-Korea; en Noord-Amerika, waar nieuwe tours beschikbaar zijn in Halifax, Quebec City en Victoria.

De toevoegingen betekenen dat Oceania Cruises nu in totaal 46 Culinary Discovery Tours aanbiedt, beschikbaar op de vier grotere schepen, Marina, Riviera, Vista en Allura, die in juli 2025 debuteert.

De Culinary Discovery Tours zijn een integraal onderdeel van het gerenommeerde voedselgerichte verrijkingsprogramma van de lijn, waaronder The Culinary Center, de allereerste praktijkgerichte kookschool op zee, die ongeëvenaarde ervaringen biedt voor fijnproevers die verschillende culturen willen ontdekken door middel van eten.

Elk van de Culinary Discovery Tours is beperkt tot 18 gasten en wordt geleid door het team van deskundige chef-instructeurs van Oceania Cruises. Het gaat verder dan traditionele bezienswaardigheden en biedt toegang tot lokale markten, gerenommeerde restaurants en praktische kooklessen, zowel aan boord als aan wal.

Van het zoeken naar wilde zeekruiden aan de ruige kust van Belfast tot het genieten van een lunch van plant-tot-bord in een Amsterdamse serre waar ingrediënten worden geoogst vlak voordat ze de vork van de gast bereiken: deze rondleidingen geven reizigers een intieme kijk op het lokale leven door de lens van eten en de impact ervan op de cultuur en de gemeenschap.

In Japan kun je in Kobe getuige zijn van de precisie van het traditionele messenmaken voordat je gaat genieten van een teppanyaki-feest van Wagyu-rundvlees, of leer je de kunst van het dichtschroeien van bonito boven open vuur in Kochi. Ontdek de geheimen van authentieke paella tijdens een boottocht door de rijstvelden van Valencia, of verken de beroemde vismarkten van Zuid-Korea.

Jason Montague, Chief Luxury Officer, Oceania Cruises zei: “Onze gasten zoeken meer dan alleen een ongelooflijke keuken – ze hunkeren naar authentieke verbindingen met eten, cultuur en mensen. De Culinary Discovery Tours zijn echte ervaringen achter de schermen, begeleid door topchefs die elke bestemming tot leven brengen en graag levensgenietersgeheimen delen, hap voor hap. Deze unieke excursies stellen reizigers in staat te genieten van de essentie van bestemmingen op een manier die alleen Oceania Cruises kan bieden.”

Chef-kok Kathryn Kelly, directeur Culinary Enrichment van Oceania Cruises, is de oprichter en drijvende kracht achter The Culinary Center en de hoofdarchitect van het uitgebreide aanbod Culinary Discovery Tours.

“Eten heeft de kracht om mensen op betekenisvolle manieren met plaatsen te verbinden en onze fantastische Culinary Discovery Tours bieden een insider-kijkje op lokale markten, ambachtslieden en tradities, waardoor gasten een stukje van de bestemming mee naar huis kunnen nemen – niet alleen in hun herinneringen, maar ook in de vaardigheden en recepten die ze onderweg opdoen,” zegt Chef-kok Kelly,

Nieuwe hoogtepunten van de Culinary Discovery Tours

KOBE: NEW CHEF-LED CULINARY JOURNEY THROUGH KOBE (6 uur)
Ontdek hoe traditionele Japanse keukenmessen op meesterlijke wijze worden vervaardigd en zie hoe chef-koks dit precisiegereedschap gebruiken om het diner vakkundig te bereiden. Ambachtslieden smeden de messen in verschillende vormen en maten, afhankelijk van hun gespecialiseerde toepassingen. Een santoku-mes wordt bijvoorbeeld beschouwd als een ideaal mes voor algemeen gebruik, terwijl de sujihiki misschien wel het beste is voor het snijden van vlees zoals rundvlees. Na deze onderdompeling in het maken van messen kun je dineren in Teppan Grill Keyaki, een restaurant op de 18e verdieping met uitzicht op het middeleeuwse kasteel van Osaka.

BUSAN: CHEF-LED BUSAN MARKETS TOUR (4 uur)
Om traditionele Koreaanse gerechten te bereiden tijdens de kookles aan boord, zal de chef-instructeur de gasten door twee lokale markten leiden op zoek naar ingrediënten. De eerste stop is de legendarische Jagalchi-vismarkt. Deze uitgestrekte markt aan het water wordt alom geprezen als ‘de ultieme plek om zeevruchten te zien’ en is de grootste in zijn soort in Korea. Terwijl reizigers door de schijnbaar eindeloze kraampjes snuffelen, kunnen ze elk denkbaar zeedier verwachten. Met behulp van een ‘zeevruchtenschatkaart’ kunnen gasten deze unieke lokale exemplaren identificeren en afvinken. Na een rondleiding over de vismarkt, stop je bij de Gukje-markt, bekend om zijn internationale selectie van gastronomische ingrediënten, voordat je terugkeert naar het schip om authentieke Koreaanse gerechten te maken.

BELFAST: CHEF-LED TOUR OF COASTAL FLAVORS OF COUNTY DOWN (4.5 uur)
Sluit je aan bij de lokale chef-kok Paul Cunningham – een deelnemer aan de BBC-kookserie ‘Great British Menu’ – langs de kust om meer te weten te komen over lokaal geproduceerde ingrediënten terwijl je mosselen en oesters, en zijn zeevruchtensoep in een nabijgelegen restaurant proeft. Een pint Guinness of een andere stout past perfect bij de maaltijd. Pauzeer daarna voor foto’s bij de sfeervolle ruïnes van Dundrum Castle, een monument uit de 13e eeuw.

HALIFAX: CHEF-LED TOUR CIDER & CHOWDER: AUTHENTIC NOVA SCOTIA (3 uur)
Leer meer over de ‘chowder trail’ en artesische cidertrends die de moderne culinaire scene in Nova Scotia bepalen. Gasten verlaten het schip en ontmoeten een lokale foodiegids voor de eerste stop in de proefruimte van een ambachtelijke cidermaker, waar ze vier verschillende ciders kunnen proeven. Dit kunnen seizoensdrankjes zijn, favorieten voor het hele jaar door, of gemengd in cocktails zoals Apple Spice, een mengsel van gekruide cider, gemberkombucha en kaneellikeur. Andere mogelijkheden zijn een alcoholvrije cranberrycider en een watermeloencider mimosa. Een korte wandeling brengt de gasten naar een populair restaurant in de trendy wijk Dartmouth, waar ze kunnen zien hoe de chef-koks verschillende gerechten bereiden.

INVERGORDON: CHEF-LED FORAGING & ONBOARD SCOTTISH COOKING CLASS (4 uur)
Ga in Invergordon op zoek naar ingrediënten die traditioneel in een klassieke Schotse chowder worden aangetroffen en leer deze bereiden tijdens een praktische kookles aan boord. De soep Cullen Skink is vernoemd naar het nabijgelegen dorp Cullen en skink, een term voor het rundvlees van de voorpoten van een koe. Tijdens het winkelen voor schelvis en andere artikelen bij George Cockburn & Son kunnen gasten proeven van de bekroonde haggis van de slager, een ander klassiek Schots gerecht. Selecteer de groenten voor de soep bij Black Isle, een biologische brouwerij die ook biologische producten verbouwt, voordat je weer aan boord komt en leert hoe je de soep kunt bereiden.

VALLETTA: CHEF-LED TOUR ARTISANAL MALTA TREASURES (3 uur)
Deze zorgvuldig samengestelde ervaring met kleine groepen laat gasten kennismaken met de Maltese keuken terwijl ze ambachtelijke gerechten proeven in een prachtige grot die tientallen jaren geleden werd omgetoverd tot een restaurant. Een korte maar mooie rit landinwaarts brengt reizigers naar Rabat, waar ze eerst een bakkerij bezoeken die al generaties lang in dezelfde familie is. Terwijl de bakker laat zien hoe traditionele Maltese broden worden gemaakt, nodigt de hij gasten uit om te helpen bij het bereiden van een brood en om een ​​ander brood rechtstreeks uit de oven te proeven. Geniet van meer lokale specialiteiten in de Grotto Tavern, die zich bevindt in een grot die werd gebruikt als schuilkelder tijdens de Tweede Wereldoorlog. In deze ongewone setting kunnen gasten zien hoe de chef-kok pastizzi bereidt – een bladerdeeg gevuld met ricotta of curry-erwten – en daarna genieten van proevertjes. Als begeleiding worden lokale kazen zoals gbejna en een speciale tomatenpuree voor op brood aangeboden. Er worden ook Maltese wijnen geserveerd, waaronder eventueel een robijnrode melqart.

Contacteer ons voor meer informatie of surf naar Oceania Cruises.

LEES OOK: CELEBRITY WIST DE LIJN TUSSEN SCHIP EN KUST MET ‘THE BAZAAR’

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *