11 uitzonderlijke luxe hotels in Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah heeft het hele jaar door zon en biedt ongerepte stranden, weelderige mangrovebomen en terracottakleurige duinen, maar ook groene oases en prachtige vergezichten van het majestueuze Hajar-gebergte. In het binnenland geniet je van golf en authentieke woestijnkampervaringen tot bergavonturen, waaronder de langste zipline ter wereld. Maar wat het emiraat echt onderscheidt, is cuisine van wereldklasse en buitengewoon comfort in internationale resorts en exclusieve boetiekhotels.

De dekens openslaan in een watervilla in de Arabische Golf of de gordijnen openschuiven en oog in oog staan met een woestijndier. Overnachten in Ras Al Khaimah is een unieke ervaring. In de vijfsterrenhotels van het emiraat is luxe geen loze belofte. Spa’s zo luxe dat een koning er niet zou misstaan, bedden zo comfortabel dat je er wilt blijven wonen, en koks zo getalenteerd dat het diner een hoogtepunt op zich is. In deze 11 uitzonderlijke hotels in Ras Al Khaimah dompel je je onder in pure luxe.

VILLA OP HET WATER

Witte villa’s met rieten daken die op pootjes in kraakhelder water staan. Klinkt als de Malediven, maar bij Anantara liggen ze in een privébaai van Ras Al Khaimah. Je bereikt de watervilla’s via een lange steiger met uitzicht op de mangroves. Elke villa heeft muurhoge ramen en een groot houten zonnedek met vrij uitzicht. Het verkoelende privézwembad biedt uitzicht op zee tot aan de horizon. Met een groot bed, frisse kleuren en details in warme Arabische sfeer is ook de binnenruimte een oase van rust. Voor nog meer ontspanning bezoek je de Anantara Spa. Van een privémassage met hete stenen en zeezandkompressen tot Thaise healings: wie alles even helemaal los wil laten, is hier aan het juiste adres. In de keuken bereiden koks ondertussen Aziatische, Mediterrane en internationale gerechten om de smaakpapillen te verwennen.

SLAPEN IN DE WOESTIJN

Dat slapen in een woestijn niet back to basics in een tent hoeft te zijn bewijst Ritz-Carlton Al Wadi. Dit luxe hotel ligt in haar eigen 1.235 hectare grote natuurreservaat. Hier ervaar je de perfecte balans tussen comfort en avontuur. ‘s Morgens op pad met een valkenier, ‘s middags dobberen in het privézwembad. Of overdag in een terreinwagen door de oranje duinen racen om woestijndieren te spotten, en ‘s avonds alle indrukken verwerken in een spa die niet zou misstaan in een koninklijk paleis. Wie geen genoeg van de woestijn kan krijgen, reserveert een desert barbecue bij een comfortabel zitje in de duinen. Ook erg lekker: de farm-to-table maaltijden in het Farmhouse-steakhouse. ‘s Avonds wacht nog een waar spektakel: de zonsondergang boven de zandduinen, die het landschap in een warme oranje gloed laat baden.

EILAND VOL LUXE

Het Movenpick Resort van Ras Al Khaimah ligt op Al Marjan Island, een aangelegd eiland vol luxe, comfort en innovatie. De ruime, lichte kamers bieden uitzicht op de Arabische Golf en zijn de perfecte plek om te ontstressen en een boek te lezen. Het hotel heeft een wellness hub en drie buitenzwembaden. Op de drempel ligt een 300 meter lang zandstrand met relaxstoelen. Wie zin heeft in actie, hoeft niet lang te zoeken. Vanuit het hotel worden watersportactiviteiten georganiseerd en op Al Marjan Island is altijd wat te beleven. Met zes restaurants met telkens een ander thema, gaat zelfs het elke dag luxe dineren niet snel vervelen. De ene avond Californische strandtent vibes bij Beach House en de volgende avond een buffet in de stijl van food stands op een markt bij The Market bijvoorbeeld.

ART DE VIVRE

Het Sofitel Al Hamra Beach Resort mag dan wel aan de Arabische Golf liggen, de styling is verrassend. Franse luxe gecombineerd met lokale cuisine en tradities. Elk appartement heeft twee slaapkamers en vele rustgevende pasteltinten. Een boekje lezen kan op het balkon met uitzicht over zee of tuin. De palmbomen en parasols aan de vier buitenzwembaden bieden de hele dag door verkoeling – extra fijn na het baantjes trekken. De Sofitel Spa is dé plek voor een middagje selfcare, al brengen golfliefhebbers die tijd misschien liever door op de aangrenzende 18-hole Al Hamra Golf Club. Aan het eind van de dag worden de smaakpapillen verwend in een van de zeven restaurants en bars. Al het comfortabele combineren kan bij zonsondergang in de swim-up bar.

PIRAMIDES OP HET STRAND

Rixos Bab Al Bahr spreidt zich gedurfd uit over drie piramidevormige gebouwen omringd door kronkelende waterwegen en een bruisende souq. Het centrale entertainmentplein herbergt tal van restaurants die deel uitmaken van het all-inclusive aanbod. Het resort schittert met marmeren vloeren, zuilen en sierlijke decoratieve bogen, verrijkt met Arabische interieurs en kristallen kroonluchters. De 650 kamers en suites zijn allemaal voorzien van balkons en spectaculaire uitzichten over het rustige turquoise water van de Arabische Zee. Elke kamer is ingericht in tinten van bleke zandkleuren, warm brons en zachte taupes, aangevuld met smaragdgroene accenten. De uitgestrekte tuinen bevatten vier zwembaden met temperatuurregeling, waaronder een infinity pool exclusief voor volwassenen. De rustige Avitane Spa heeft verschillende zones waar je kunt genieten van all-inclusive selfcare en ontspannen in de stoomkamer en sauna. De verfrissende ijsfontein zorgt ervoor dat je poriën direct samentrekken en je je weer energiek voelt. Er is een uitgebreid menu van wellnessbehandelingen, ontspannende gezichts- en lichaamsbehandelingen, en een schoonheidssalon.

SLAPEN IN EEN PALEIS

Het Waldorf Astoria is geïnspireerd op het Alhambra-paleis en ligt verscholen in perfect verzorgde tuinen aan het strand. Het resort heeft verfijnde Arabische details in het hele resort, weelderige marmeren interieurs, een opmerkelijke gouden klok in de lobby, prachtige kunstwerken, de beroemde Peacock Alley, een divers aanbod aan restaurants en lounges die internationale gerechten van wereldklasse serveren, en een therapeutische spa met kruidenbaden, floatatiebedden en zalige behandelingen. De buitengewone accommodaties bieden uitzicht op de oceaan of de golfbaan, hebben kamerhoge ramen en beschikken over zwarte marmeren badkamers met baden voor twee personen en luxe toiletartikelen. Bij het Waldorf Astoria staat uitmuntende service centraal; elke gast geniet van persoonlijke conciërgeservice gedurende het hele verblijf.

UITZICHT OP ZEE

InterContinental Ras Al Khaimah Mina Al Arab Resort & Spa ligt op Hayat Island, omringd door de glinsterende kust van de Arabische Golf. Dit resort is de ultieme ontsnapping aan het strand, met een selectie van 351 kamers met uitzicht op zee, privézwembadvilla’s en de exclusieve Club InterContinental-ervaring die moderne luxe naadloos laat samensmelten met betoverende lokale accenten. Word wakker met het zicht op de azuurblauwe zee, drink een kop koffie op het balkon, ontspan met een goed boek aan een van de zwembaden, of geniet van cocktail bij zonsondergang.

SERENITEIT & WELZIJN

Het verfijnde Pullman Resort Al Marjan Island in Ras Al Khaimah is gelegen op het betoverende Al Marjan Island, een kunstmatig wonder bestaande uit vier koraalvormige eilanden. Het resort is volledig gewijd aan sereniteit en welzijn. Je vindt er zeven uitzonderlijke restaurants en cafés. De Lamar Spa biedt een gezondheidsclub met stoombaden, sauna’s, bubbelbaden, sportscholen en binnenzwembaden. Er is een privégezondheidsclub speciaal voor dames beschikbaar. Ontspannen kan op het privéstrand en in drie zwembaden.

AFGELEGEN EILANDRESORT

Het Ritz-Carlton Ras Al Khaimah Al Hamra Beach ligt stil verscholen aan de oevers van de kalme Arabische Golf. Dit afgelegen eilandresort is in harmonie met de natuur en combineert een unieke mix van culturele architectuur en moderne luxe. Het resort is alleen per boot bereikbaar, waardoor het een gevoel van exclusiviteit, rust en ontsnapping biedt. Het resort telt 32 villa’s aan het strand met privézwembaden voor de ultieme ontspanning. De op maat gemaakte culinaire hoogtepunten omvatten gezonde, op de boerderij gekweekte groenten en verse zeevruchten. De wellnesservaringen zijn geïnspireerd op de zee, met serene paviljoens aan het water die ononderbroken uitzicht bieden en het rustgevende geluid van de Arabische Golf.

RESORT OP HET STRAND

DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island is een uitgestrekt resort aan het strand op Marjan Island, een kunstmatige archipel in het zuiden van Ras Al Khaimah. Het uitgestrekte resort bestaat uit een imposant hotel, omringd door vijf laagbouw Bay Club-gebouwen en 10 kleinere villa’s met in totaal 15 deluxe kamers. De gebouwen zijn geïnspireerd op de Arabische stijl met mashribiya-houtsnijwerk, koperen lantaarns en decoratieve bogen. De accommodaties zijn gevarieerd, van kamers met kingsize bed en toegang tot de tuin of balkon, tot de Bay Club-kamers met vrolijke, frisse decoraties, ruime regendouches en een ligbad. Er zijn ook Bay Club-kamers met directe toegang tot het strand. Het resort beschikt over vijf zwembaden, een piratenspeelpark en diverse eetgelegenheden waaronder een Italiaans, Aziatische en Midden-Oosters restaurant. Het hotel ligt direct aan het strand met een ondiepe toegang tot de zee.

MEDITERRAANSE FLAIR

The Cove Rotana Resort straalt een mediterrane flair en sfeer uit. De suikerspinroze villa’s liggen betoverend rond een reeks mooie lagunes en kronkelende straatjes die zich een weg banen naar de kust van de Arabische Golf. De accommodaties zijn duidelijk geïnspireerd op de Nubische stijl, met koepeldaken. Hier kunnen gasten kiezen voor ruime kamers in het hotel op de heuvel of voor een van de villa’s met één, twee of drie slaapkamers, verspreid over het resort. Terwijl de hotelaccommodaties een spectaculair uitzicht bieden over het dorp en de Arabische Golf beschikken de ruime villa’s elk over een privé zwembad. Door het hele resort zijn verschillende restaurants te vinden, zoals het smakelijke all-day dining restaurant Cinnamon en het mediterrane fine-dining restaurant Basilico, dat ook op zaterdag brunch serveert. Het resort beschikt over twee infinity pools en een privéstrand van 600 meter. De spa biedt diverse behandelingen en toegang tot de sauna- en stoombadfaciliteiten.

Lees ook: Reizen als een royal: kasteelhoppen in Slovenië

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *