Waarom een cruise met Holland America Line?

Meerdere bestemmingen zien en toch maar één keer je koffer uitpakken? Het kan met een Holland America Line cruise. Vervoer, accommodatie, eten én entertainment zijn allemaal inbegrepen. Een cruise is de ultieme all inclusive vakantie.

Of je nu houdt van cultuur of natuur, luieren of lekker actief, strand of stad, of eigenlijk van alles; er is een cruise voor iedereen. Je vaart (meestal) ’s nachts en overdag ontdek je dagelijks een nieuwe bestemming. Aan boord geniet van je van een uitstekende service, zoals je kajuit die twee keer per dag wordt schoongemaakt. De voertaal aan boord bij Holland America Line is Engels, maar er is altijd Nederlandssprekend personeel aanwezig. Ook zijn er Nederlandstalige menukaarten en dagprogramma’s en op sommige cruises ook Nederlandse begeleiding tijdens landexcursies.

Nieuw aan boord bij Holland America Line

GLOBAL FRESH FISH PROGRAM

Via dit nieuwe programma garandeert Holland America Line altijd en overal verse vis, van haven tot bord in minder dan 48 uur. In alle restaurants aan boord worden wereldwijd 80 soorten lokaal gevangen verse vis geserveerd. Chef Masaharu Morimoto is de Fresh Fish ambassadeur met op elk schip een Morimoto by Sea pop-up restaurant. Denk hierbij aan gerechten met verse kreeft, heilbot, maar ook sushi en een van zijn signature dishes de tonijnpizza.

DUTCH DAY

Om de Nederlandse oorsprong van Holland America Line te vieren vindt op alle cruises vanaf nu een Dutch Day plaats. Met veel culinaire favorieten en als hoogtepunt het Nederlandse diner in de grote Dining Room. Kies uit garnalencocktails, erwtensoep, zeetong met citroenboter, hutspot met klapstuk, poffertjes, tompoezen en Daelmans stroopwafels. Ook de populaire Orange Party vindt plaats op Dutch Day.

ENTERTAINMENT

Het entertainmentaanbod heeft weer een upgrade gekregen. Er zijn vier producties bijgekomen, net als een nieuwe muzikale line-up en bestemmingsspecifieke optredens. Zo geniet je van andere muziek als je cruiset in Alaska, dan wanneer je door het Caribisch gebied of Europa vaart. De nieuwe producties zijn Song & Dance (musicalnummers), Classic Act (Las Vegas), All That! (variété uit de jaren ’60-’80) en Hey Mr. DJ (pop vanaf de jaren ’60).

Nu nóg meer vertrekken vanuit Nederland

In 2025 varen de Rotterdam en de Nieuw Statendam het gehele seizoen vanuit Rotterdam. Er is nu nog
meer keuze aan geliefde cruises van 7 tot 14 nachten vanuit Nederland, met natuurlijk onze specialiteit in Noord-Europa: de mooiste routes door de fenomenale Noorse fjorden. Op 20 april vertrekt er een bijzondere en zonnige rondreis van 14 nachten uit Rotterdam naar Funchal en de Canarische Eilanden. In 2025 is er ook een uniek aanbod voor IJsland en Groenland. Er zijn al cruises van 7 nachten naar het wonderschone IJsland, maar waarom niet langer? Tijdens cruises van 17 tot 35 nachten ontdek je ook nog de indrukwekkende mooie baaien en landschappen van Groenland*.

– NOORSE FJORDEN

Volgend jaar zullen zowel de Rotterdam en de Nieuw Statendam vanuit Rotterdam vertrekken. Daardoor heb je nog meer keuze om gemakkelijk de schoonheid van de Noorse Fjorden en de Noorse steden zoals Stavanger en Ålesund te ontdekken. En dat met Holland America Line, de expert in Noord-Europa cruises.

– IJSLAND & GROENLAND

In 2025 is er vanuit Rotterdam ook een uniek aanbod voor IJsland en Groenland. Er zijn al cruises van 7 nachten naar het wonderschone IJsland. Langer kan natuurlijk ook, dan ga je nog noordelijker. Tijdens cruises van 17 tot 35 nachten ontdek je naast IJsland ook nog de indrukwekkende baaien en landschappen van Groenland.

– CANARISCHE EILANDEN

Vanuit Rotterdam kun je in de lente ook al de zon opzoeken in het zuiden. Op 20 april 2025 vertrekt er vanuit de havenstad een bijzondere en zonnige rondreis van 14 nachten naar Funchal (Madeira) en de Canarische Eilanden, met tussenstops in Portugal en Marokko.

– MIDDELLANDSE ZEE

Liever opwarmen in de lentezon of nazomeren in de Middellandse Zee? Ook daarvoor bieden wij een bijzonder rijk aanbod, met cruises van 7 tot 14 nachten. Laat je betoveren door de Middellandse Zee op deze routes met klassieke bezienswaardigheden, pittoreske dorpjes en glinsterend blauw water. Vaar door de Straat van Messina en wees getuige van fonteinen van gloeiendhete lava die uit de Stromboli spuiten, de op een na meest actieve vulkaan op aarde. Wandel over de muren in de oude stad Dubrovnik en bewonder de opmerkelijke architectuur van Gaudí in Barcelona.

Ben je geïnteresseerd in een cruise en de mooie routes van Holland America Line? Meer informatie vind je op hollandamerica.com.

*bezoeken aan Groenland zijn afhankelijk van de weers- en ijsomstandigheden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *