5 culinaire bucketlist cruises voor 2025

Van de ijsschotsen van Antarctica tot tropische stranden. Van kleurrijke wereldsteden tot eeuwenoude monumenten. De droomreizen van Oceania Cruises brengen reislustige passagiers naar alle hoeken van de wereld. Aan boord van de ruime schepen geniet je van luxe suites, wellness en gevarieerd entertainment. En: heerlijk eten, want Oceania Cruises staat bekend om The Finest Cuisine at Sea met verse ingrediënten en getalenteerde koks. Dit zijn 5 cruisereizen die op de bucketlist van elke culinaire wereldreiziger thuis horen.

SINGAPORE NAAR ZUID-AFRIKA

De moderne skyline van Singapore wordt steeds kleiner terwijl cruiseschip Nautica naar het noorden vaart. Terwijl de reizigers hun koffers uitpakken in de luxe suites, glijdt het schip naar Melaka, Kuala Lumpur en andere iconische Maleisische locaties. De bikini kan uit de koffer in de helderblauwe baaien van Phuket. Tussen de koloniale gebouwen van Sri Lanka en de tempels van India vertelt een gids gepassioneerd historische verhalen. Via de paradijselijke stranden van de Malediven en de Seychellen varen de levensgenieters naar de kleurrijke flora en fauna van Madagaskar. De laatste dagen van deze 35-daagse cruise genieten de opvarenden van natuurgebieden van Zuid-Afrika en het bruisende Kaapstad.

BALI NAAR TAHITI

25 dagen duurt de cruise tussen Bali en het oostelijker gelegen Papeete (Tahiti). Na een bezoek aan de rijstvelden en tempels van Benoa, vaart de Regatta naar duikwalhalla en natuurpark Komodo. In de Australische stad Darwin bezoeken reizigers een van de vele musea en spectaculaire watervallen. Een paar uur zonnen kan op de witte stranden van Thursday Island. Ook actieve excursies worden aangeboden: wandelen in de regenwouden bij Cairns en snorkelen boven koraal bij Mystery Island bijvoorbeeld. Op Fiji en de Samoa-eilanden wachten meer regenwoud, stranden en tropische avonturen. Nog even zwemmen in het glasheldere water van Bora Bora en dan eindigt het avontuur in het Papeete (Tahiti).

JAPAN NAAR SINGAPORE

24 dagen comfortabel en culinair genieten, met overdag cultuurproeven in het verre Oosten. Voordat de Riviera vertrekt, ontdekken passagiers het hippe Tokyo. Volgende stops in Japan: uitzicht op Mount Fuji vanuit de haven van Shimizu en de zandstranden en koraalriffen van eiland Ishigaki. Vervolgens gaat de reis naar de historische hoogtepunten van Manila, de stranden en palmbomen op Boracay Island en zeldzame planten in Borneo. De moskeeën van Muara, de Unesco Werelderfgoedlijst-tempel van Borobudur en een Nederlands-Indische haven in Surabaya: architectuurliefhebbers komen niets tekort. Na excursies in Bali en Jakarta eindigt de cruise in Singapore.

ARGENTINIË EN CHILI

Tijdens de 18-daagse cruise rond het puntje van Zuid-Amerika vaart de Marina vanuit het levendige centrum van Buenos Aires de Atlantische Oceaan op. Twee dagen later staan passagiers oog in oog met de pinguïns van de Falkland Eilanden. Verder richting Antarctica, met nog meer wildlife en indrukwekkende ijsschotsen. Aan de westkust van Chili wachten de spitse bergtoppen van Patagonië en de Andes, schilderachtige fjorden, de immense San Valentin gletsjer en grote bossen. Met de houten kerk van Castro en de musea in Santiago de Chile is deze cruise de perfecte combinatie van natuur, geschiedenis en cultuur.

MIAMI NAAR LOS ANGELES

Het nieuwste schip van Oceania Cruises, Allura, wordt vanaf 2025 ingezet voor de 18-daagse cruise van Miami naar Los Angeles. Met excursies in diverse Latijns-Amerikaanse landen is deze cruise qua landschappen en culturen heel gevarieerd. Snorkelen met pijlstaartroggen op de Kaaimaneilanden, een kleurrijk kasteel in Colombia en een regenwoud in Costa Rica. Witte zandstranden en een witte kathedraal in Nicaragua, koloniale bouwwerken en vulkanen in Guatemala en sprookjesachtige baaien in Mexico. Op de vaardagen tussen de stops door verwerken passagiers alle indrukken in de luxe van het nieuwe schip.

Droomcruises met Oceania Cruises

Een reis met Oceania Cruises garandeert gastronomisch eten, comfort en onvergetelijke excursies. Of het nou gaat om een reis van 14 of 111 dagen, vrijwel dagelijks is er de mogelijkheid van boord te gaan om nieuwe landschappen, steden en culturen te verkennen. Ook aan boord is veel te beleven, van wellness tot kookworkshops tot leerzame presentaties.

Oceania Cruises biedt gasten de ultieme waarde in ultra-premium cruisen dankzij een groot aantal altijd inbegrepen voorzieningen, zoals dineren in alle specialiteitenrestaurants; onbeperkt wifi; butlerservice voor alle gasten in Penthouse Suites en hoger; sappen, plat en bruisend Vero Water, plus koffie en thee. 

Contacteer ons voor meer informatie en om je volgende cruise met Oceania Cruises te boeken.

Lees ook: Sofitel Al Hamra Beach Resort: Franse elegantie met Arabische pracht en praal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *