Oceania Cruises stelt nieuwe eetgelegenheid aan boord van Allura voor

Oceania Cruises heeft details onthuld over een nieuwe culinaire locatie, The Crêperie, die zijn debuut zal maken aan boord van Allura, de nieuwste toevoeging aan de vloot die in juli 2025 wordt gelanceerd.

Gelegen naast Baristas, de kenmerkende koffiebar van de cruisemaatschappij, biedt The Crêperie een onweerstaanbare selectie Franse crêpes, Brusselse wafels, bubbelwafels en Italiaanse ijscoupes, verkrijgbaar van halverwege de ochtend tot de middag. Deze nieuwe locatie, ontwikkeld door de Executive Culinary Directors en Master Chefs van Frankrijk, Alex Quaretti en Eric Barale van Oceania Cruises, biedt meer dan 20 speciaal vervaardigde recepten. Hoogtepunten van het menu zijn onder meer de klassieke crêpe Suzette en Brusselse wafels, gegarneerd met verse banaan, gezouten karamelsaus en slagroom. Gasten kunnen ook hun zoete lekkernijen personaliseren, waardoor eindeloze smaakcombinaties ontstaan.

“Allura, ons achtste elegante kleine schip, vertegenwoordigt de volgende stap in de evolutie van Oceania Cruises en een nieuwe manier om de wereld te verkennen. Eten vormt de kern van alles wat we doen bij Oceania Cruises. The Finest Cuisine at Sea is niet alleen maar een slogan, het is een filosofie die onze hele onderneming drijft”, aldus Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. “Beste betekent echter niet altijd het chicste – en onze meer ontspannen, maar toch verfijnde, culinaire locaties, zoals de prachtige nieuwe Crêperie aan boord van Allura, is daar een perfect voorbeeld van. Met deze toevoeging aan boord van Allura hebben onze gasten nog nooit zoveel keuze gehad in wat ze eten en wanneer – en uiteraard zijn al onze eetgelegenheden aan boord gratis inbegrepen voor alle gasten.”

Chef-kok Alex Quaretti voegde hieraan toe: “We kunnen niet wachten tot Allura zich bij de vloot voegt, en het nieuwe Crêperie-concept is een geweldige aanvulling op onze culinaire locaties aan boord. Gelegen naast Baristas, en net om de hoek van de zeer populaire Bakery, maakt de nieuwe Crêperie dit gezellige en verleidelijk heerlijke hoekje van het schip compleet.

“Ik weet zeker dat onze gasten blij zullen zijn met het aanbod aan heerlijke donzige wafels, delicate crêpes en talloze smaken Italiaans ijs, geserveerd in een bubbelwafelwrap, hoorntje of kom. De uitdaging zal zijn om te kiezen uit het rote aanbod aan toppings. Een van mijn persoonlijke favorieten is de Franse crêpe met Nutella en slagroom. Het doet me denken aan de manier waarop ik als kind van mijn grootmoeder leerde hoe ik de perfecte crêpe moest bakken.”

Culinair aanbod van wereldklasse

De Crêperie wordt een van de twaalf eetgelegenheden aan boord van de Allura. Tot het indrukwekkende scala aan culinaire opties aan boord van het nieuwste schip van Oceania Cruises behoort onder meer The Grand Dining Room, het restaurant dat een verscheidenheid aan dagelijkse opties biedt, van de Franse klassiekers van Jacques Pepin tot wereldwijd geïnspireerde gerechten en een viergangenmenu met eten en wijn. Gasten kunnen ook genieten van The Terrace Café, waar internationale gerechten worden geserveerd met een terras aan zee, of van Polo Grill, een klassiek steakhouse voor liefhebbers van stevig dineren. Toscana biedt een rijke selectie Italiaanse specialiteiten, terwijl Red Ginger levendige pan-Aziatische gerechten serveert. Ember, een locatie waar Amerikaanse klassiekers met een moderne twist worden geserveerd, en Aquamar Kitchen, gericht op wellness-geïnspireerde gerechten, zorgen voor nog meer variatie in de eetervaring. Waves Grill biedt overdag gastronomische sandwiches en kenmerkende hamburgers aan het zwembad en ’s avonds pizza in de buitenlucht, terwijl The Bakery at Baristas versgebakken Franse en Italiaanse zoete deegwaren serveert. Gasten kunnen ook genieten van Afternoon Tea bij Horizons, dagelijks geserveerd om 16.00 uur, of kiezen voor een private dining-ervaring bij Privée, ideaal voor het vieren van speciale gelegenheden.

Allura is het achtste schip in de vloot van Oceania Cruises en het tweede van de Allura Class-schepen met 1.200 gasten, na haar zusterschip Vista, dat in mei 2023 met veel bijval te water werd gelaten.

Een van de opvallende kenmerken van Allura is de indrukwekkende culinaire ervaring die het biedt. Met één chef-kok per 10 gasten en 50% van de bemanning die zich bezighoudt met eten en drinken, garandeert het schip een ongeëvenaard culinair niveau. De vijf gespecialiseerde eetgelegenheden, waaronder het nieuwe Ember en Aquamar Kitchen, zijn gratis voor alle gasten. Naast het uitzonderlijke dineren beschikt Allura over ruime passagierkajuiten van minimaal 27 vierkante meter, die een luxueus verblijf mogelijk maken.

Allura biedt een verscheidenheid aan verrijkende ervaringen, waaronder excursies en rondleidingen aan land in kleine groepen. Gasten kunnen deelnemen aan kunstlessen in de Artist Loft of verhelderende lezingen bijwonen van gastsprekers. Het schip beschikt ook over een ultramodern culinair centrum met een chef-kokstudio, waar gasten culinaire geheimen kunnen leren van deskundige chef-koks. Exclusieve evenementen waarbij eten en wijn worden gecombineerd, zoals de Sommelier’s Choice en Cellar Master’s Classic Wine Pairing Luncheons, versterken de gastronomische ervaring aan boord, terwijl een weelderige bibliotheek met kamerhoog glas en luxe meubilair een rustig toevluchtsoord biedt.

Your World Included

Elke gast van Oceania Cruises profiteert van Your World Included, een pakket met eersteklas voorzieningen, waaronder dineren in alle specialiteitenrestaurants, zoals bijvoorbeeld in The Crêperie. Het pakket omvat ook gratis frisdranken, sappen, speciale koffies en thee, onbeperkt Starlink wifi, dineren op de kamer, gelato, groepsfitnesslessen, wasservice en fooien voor passagiers in de passagiershutten, butlers en restaurantpersoneel.

Contacteer ons voor meer informatie en om je volgende cruise met Oceania Cruises te boeken.

Lees ook: Holland America Line lanceert vernieuwd Pinnacle Grill-menu met regionale smaken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *