Oceania Cruises onthult Specialty Cruises voor 2025 met exclusieve gehoste reizen

Oceania Cruises heeft een selectie van haar Specialty Cruises voor 2025 onthuld, met een verrijkende programmering aan boord onder leiding van gerenommeerde gastheren en gastvrouwen, naast fascinerende bestemmingen, gerechten van wereldklasse en mogelijkheden voor culturele onderdompeling.

Onder de gewaardeerde gastheren en -vrouwen voor de Specialty Cruises 2025 bevinden zich auteurs, televisiepersoonlijkheden en chef-koks Claudine Pépin en Sara Moulton; Food & Wine 2023 Best New Chef Aisha Ibrahim; en de eigen Executive Culinary Directors en Master Chefs of France van Oceania Cruises, Alex Quaretti en Eric Barale.

“Oceania Cruises heeft altijd de standaard gezet voor culinaire uitmuntendheid aan boord en meeslepende reiservaringen, en onze Specialty Cruises voor 2025 leggen de lat nog hoger”, aldus Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. “Deze reizen zijn een viering van onze toewijding aan het creëren van unieke reiservaringen, waarbij we onze gasten een ongeëvenaarde mix van culinair en cultureel aanbod bieden. Dankzij de indrukwekkende line-up van gerenommeerde chef-koks en experts om onze programmering aan boord te verbeteren, inclusief speciaal samengestelde menu-items in The Grand Dining Room en bij de Chef’s Market Dinners in het Terrace Café door elk van onze culinaire gastheren, zijn onze gasten in de best mogelijke handen.”

De Specialty Cruises-collectie voor 2025 benadrukt de toewijding van Oceania Cruises aan culinaire uitmuntendheid en elegante, ultra-premium ervaringen op kleine schepen. Ze zullen enkele van de meest geliefde cruisegebieden ter wereld verkennen, waaronder de Middellandse Zee, Alaska en het Verre Oosten. Elk schip zal beschikken over door experts geleide programmering aan boord, waaronder verrijkende lezingen, live kookdemonstraties en kooklessen, thema-chef-marktdiners in het Terrace Café, gesprekken in in beperkte kring, exclusieve georganiseerde excursies aan wal en meer.

Kookboekauteur Claudine Pépin, de doopmeter van Sirena en voorzitter van de Jacques Pépin Foundation, mag de spits afbijten tijdens de Sirena Godmother Cruise. Deze 14-daagse cruise vertrekt op 20 mei in Barcelona en komt aan op 3 juni 2025 in Dublin.

Naast haar eigen carrière in de wijnindustrie, waar ze samenwerkte met Moët & Chandon, Dom Pérignon en Kendall-Jackson Wineries, heeft Claudine Pépin drie populaire James Beard Award-winnende PBS-televisieseries gefilmd met haar vader, de beroemde meesterkok en Oceania Cruises culinair adviseur Jacques Pépin.

Pépin wordt aan boord vergezeld door haar echtgenoot, professor Rollie Wesen, die zal assisteren bij culinaire demonstraties; en eet- en reisschrijver Kristen Hartke, wiens stukken over eetcultuur en geschiedenis verschijnen in onder meer de Washington Post, NPR, Food & Wine. Hartke is culinair producent en receptontwikkelaar voor beroemde chef-koks en kookboekauteurs, en ze doceert voedingsjournalistiek aan de American University.

Tijdens deze afvaart zullen gasten zich onderdompelen in de culinaire kunsten en verleidelijke bestemmingen, inclusief overnachtingen in twee steden die bekend staan ​​om hun ongelooflijke eten en wijn, Sevilla en Bordeaux. Aan boord worden een aantal exclusieve evenementen georganiseerd door Pépin, waaronder een vraag-en-antwoordsessie en kookles, Chef’s Market Dinner en meer. Daarnaast zal Pépin deelnemen aan geselecteerde excursies aan wal.

Op 26 mei neemt chef-kok, kookboekenauteur en televisiepersoonlijkheid Sara Moulton gasten mee voor een 9-daagse reis van Barcelona naar Athene. Sara Moulton werd onlangs genoemd als een van de eerste twee leden van de Culinary Advisory Board van Oceania Cruises. Tijdens deze culinaire en culturele odyssee aan boord van Marina kunnen gasten genieten van een live kookdemonstratie van Moulton, genieten van haar kenmerkende gerechten op het menu in The Grand Dining Room en met haar meegaan op geselecteerde excursies aan wal en exclusieve evenementen aan boord.

Food & Wine 2023 Best New Chef Aisha Ibrahim is gastvrouw tijdens de allereerste Best New Chefs Cruise van Oceania Cruises. Tijdens de 10-daagse retourvaart die op 18 augustus 2025 vertrekt in Seattle ervaren de gasten aan boord van Riviera speciale menu’s, kookdemonstraties en fantastische combinaties op zee en aan land in Alaska. Reizigers worden ondergedompeld in de culinaire scene van de 49e staat tijdens een overvloed aan op voedsel gerichte excursies aan wal, terwijl ze de schilderachtige stadjes verkennen die zijn gebouwd uit de dromen van mijnwerkers, houthakkers en bontwerkers, tegen een achtergrond van een bijna onmogelijk prachtig landschap.

alexis quaretti oceania cruises

De Culinary Luminaries Cruise is een 12-daagse cruise aan boord van Vista die op 14 september 2025 vertrekt in Barcelona en op 26 september aankomt in Istanbul. Georganiseerd door de twee Executive Culinary Directors van Oceania Cruises en Master Chefs of France, Alex Quaretti en Eric Barale, belooft deze reis aan boord het ultieme levensgenieter-avontuur voor foodies te worden. De reis omvat gewilde gastronomische bestemmingen in de Middellandse Zee en de Adriatische Zee, waar reizigers een stoet aan mediterrane iconen zullen ervaren, van de chique boulevards van Nice en de tijdloze heuvels van Toscane tot de klifdorpjes van Santorini en de archeologische schatten van Efeze. Hoogtepunten van de cruise zijn onder meer live kookdemonstraties, bestemmingsgerichte Chef’s Market-diners in het Terrace Café samengesteld door het culinaire team aan boord, exclusieve culinaire paneldiscussies en de legendarische galabrunch van Oceania Cruises.

Op 22 oktober 2025 vertrekt de Riviera voor een 15-daagse tocht van Hong Kong naar Bangkok. Tijdens de eerste Oceania Club Reunion Cruise die plaatsvindt in Azië zal Riviera vier overnachtingen aanbieden in de haven van Hong Kong, Ho Chi Minh-stad, Singapore en Bangkok. Aan boord genieten de gasten van lokaal verrijkt entertainment en beroemdheden uit de wereld van eten, wijn, reizen en cultuur om hun expertise, inzichten en anekdotes te delen.

Onder de gastheren van Oceania Cruises aan boord bevindt zich kapitein Demitris Flokos, een van de eerste Masters van de lijn; Leslie Jon, de allereerste cruisedirecteur van Oceania Cruises die 23 jaar aan boord heeft gediend, en Neli Arias, hoofd van de Oceania Club, die u uitnodigen om met hen deel te nemen aan tal van speciale evenementen, van de galabrunch van Oceania Cruises en exclusieve diners tot cocktailrecepties en speciale excursies aan wal om dit fascinerende deel van de wereld te laten zien. De Oceania Club Reunion Cruise aan boord van Riviera staat open voor loyale Oceania Club-leden en nieuwsgierige reizigers die nieuw zijn bij Oceania Cruises.

Contacteer ons voor meer informatie en om je volgende cruise met Oceania Cruises te boeken.

Lees ook: Holland America Line viert feestdagen met speciale menu’s

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *