6 verrassende activiteiten om te doen in de Costa Brava

De Costa Brava staat bekend om haar ruige kliffen, verborgen baaien en helderblauwe water en is een van bekendste kustlijnen van Spanje. Naast prachtige stranden vindt je er schilderachtige dorpjes waar de traditionele Spaanse sfeer nog voelbaar is. Haar uitstekende mediterrane keuken, met verse vis, zeevruchten en lokale gerechten, zorgen ervoor dat de regio een culinaire topper is voor foodies die zowel ontspanning, cultuur als avontuur willen combineren in een trip. Hieronder vind je alvast 6 verrassende activiteiten om te doen in de Costa Brava. 

E-bike avontuur met een wijnproeverij

De e-bike en wijnproeverij-ervaring combineert het beste van natuur, sport en gastronomie. Je maakt een ontspannende tocht op een elektrische fiets langs enkele van de meest representatieve wijnhuizen van DO Empordà. De tour omvat een bezoek aan de wijnmakerij en wijnproeverij, waarbij je de kans krijgt om enkele lokale streekproducten te ontdekken.

Culinaire zeiltocht langs de kust van Palamós

Geniet van een heerlijke dag zeilen langs de kust in een traditionele boot genaamd Popi, gepaard met een compleet proeverijmenu met producten van de vismarkt van Palamós en enkele Empordà-wijnen. De professionele chef-kok zorgt aan boord voor een culinaire verwennerij met tal van lokale specialiteiten. Het is een ideale manier om zowel de natuurlijke schoonheid als de gastronomische rijkdom van de regio te ervaren.

Mas Geli: een unieke wijnproeverij met lokale producten

Wijnmakerij Mas Geli biedt een uitnodigende ervaring voor bezoekers die willen kennismaken met de culinaire rijkdom van de regio. Het programma omvat ongeveer 2 uur en bestaat uit een rondleiding in de wijngaard, gevolgd door een proeverij van lokale worsten, ambachtelijke kazen, chocoladetruffels telkens gepaard met een passend glas wijn. Het is een perfecte gelegenheid voor fijnproevers en nieuwsgierige reizigers om de verscheidenheid en kwaliteit van de regionale producten te verkennen.

Fiets en ontspan tijdens een luxe verblijf in Platja d’Aro

Beleef een fietsavontuur met alle comfort dankzij het vier-sterrenhotel Hotel Planamar 4, gelegen aan de kust in Platja d’Aro. Eerst geniet je van adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee terwijl je door deze populaire badplaats rijdt. Daarna word je in Hotel Planamar verwend met een verblijf waarbij je toegang hebt tot de fietsruimte, onbeperkt water kunt bijvullen en ontbijt inbegrepen is. Daarnaast ontvang je een welkomstenergiepakket, routekaarten en een Escampa-rugzak voor jouw fietsroutes. Klaar voor een onvergetelijke fietstocht die tot in de puntjes verzorgd is?

Gastrobotanische wandeling in Empordà

Ontdek de botanische charme van Empordà! Word betoverd dankzij een unieke ervaring waarbij gastronomie en plantkunde samenkomen. Tijdens deze wandeling ontdek je inheemse eetbare planten die al eeuwenlang deel uitmaken van de culinaire tradities van de regio. Onder begeleiding van expert Iolanda Bustos leer je hoe deze planten in de natuur groeien en hoe ze op duurzame wijze kunnen worden geoogst en gebruikt in de moderne keuken. Het landschap van de Empordà, beroemd om zijn biodiversiteit en rijke geschiedenis, vormt een prachtig decor voor deze culinaire ontdekkingsreis.

Coasteering: Ontdek de ruige kustlijn van de Costa Brava

Coasteering is een relatief nieuwe outdoor activiteit waarbij je een parcours aflegt langs een ruige kustlijn van de Middellandse Zee. Bewonder de natuurlijke zwembaden, snorkel in het helderblauwe water in tal van verborgen baaien en leer bij over de vegetatie en dieren. Tijdens deze spannende buitenactiviteit ontdek je de echte Costa Brava terwijl je zwemt, springt en wandelt. Deze activiteit is geschikt voor beginners als gevorderden en is de ideale uitdaging voor groepen en families.

Lees ook: De 7 mooiste wandelgebieden in Kroatië

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *