Kelly Craighead verlaat CLIA eind 2024

Na bijna zes jaar bij de Cruise Lines International Association (CLIA) heeft Kelly Craighead, de president en CEO, besloten om aan het einde van het jaar terug te treden als onderdeel van een geplande leiderschapsovergang.

CLIA vertegenwoordigt een breed netwerk van ’s werelds toonaangevende oceaan-, rivier- en gespecialiseerde cruisemaatschappijen, evenals een gemeenschap van reisagenten en een diverse groep belanghebbenden, waaronder havens, bestemmingen, scheepsbouwers, leveranciers en zakelijke diensten.

Tijdens haar ambtstermijn als president en CEO leidde Kelly de inspanningen van de organisatie als de vooraanstaande wereldwijde stem van de cruise-industrie in de vijf regio’s waarin CLIA actief is: Noord-Amerika, Europa, Australazië, Brazilië, en het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Een belangrijk onderdeel van haar leiderschap was het vormgeven en uitvoeren van CLIA’s strategie voor belangenbehartiging, ter ondersteuning van de internationale coalitie die de wereldwijde cruisemarkt aandrijft.

Onder Kelly’s leiding heeft CLIA, samen met haar leden, belangrijke stappen gezet in het promoten van verantwoord toerisme, het verhogen van investeringen in onderzoek, ontwikkeling en educatie binnen de industrie, en het lanceren van initiatieven voor belangenbehartiging en promotie die de cruisegemeenschap en haar partners ten goede komen.

Kelly trad in januari 2019 in dienst bij CLIA, met meer dan twintig jaar ervaring in leidinggevende functies in zowel de publieke als de private sector, waaronder haar rol als plaatsvervangend assistent-secretaris voor Reizen en Toerisme bij het Amerikaanse ministerie van Handel.

Eerder in haar carrière bekleedde ze hoge functies in het Witte Huis, waar ze veel reisde voor officiële overheidszaken en een sterk netwerk van internationale partners opbouwde in overheids-, media- en zakelijke sectoren. Voorafgaand aan haar aanstelling bij CLIA richtte ze Vertimas Consulting op, waar ze strategische planning en bedrijfsontwikkeling ondersteunde voor klanten in de private sector, waaronder de World Travel and Tourism Council. Kelly is een actieve voorvechter van de reis- en toerismesector en zit sinds juli 2020 in de raad van bestuur van Visit Florida. In 2017 werd ze door Women in Travel and Tourism Industries erkend als “Uitstekende Vrouw in Leiderschap in Reizen en Toerisme.”

Lees ook: Fooien voortaan inbegrepen bij Oceania Cruises

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *