Brussels Airlines breidt vloot uit en investeert in nieuwe cabines

Brussels Airlines is de Afrika-expert binnen de Lufthansa Group en is van plan om zijn positie op het continent verder te verstevigen. Veel Afrikaanse landen hebben een groeiende bevolking en economie, waardoor de vraag naar vliegreizen toeneemt. Daarom wordt de vloot van de Belgische luchtvaartmaatschappij de komende jaren uitgebreid met drie Airbus A330-toestellen. De Airbus A330-vloot zal hierdoor groeien tot 13 toestellen.

Brussels Airlines zal de extra langeafstandscapaciteit vooral gebruiken om haar netwerk in sub-Saharaans Afrika te versterken. De ambitie is om van Brussel een Europese hub te maken voor vluchten van en naar Afrika.

“De vraag naar vluchten van en naar sub-Saharaans Afrika ontwikkelt zich razendsnel. Het is daarom cruciaal voor de Lufthansa Group om haar aanwezigheid in de regio te vergroten. Brussels Airlines is de perfecte luchtvaartmaatschappij om dat te doen, want haar expertise en aanwezigheid op het continent is ongeëvenaard. Deze unieke positie geeft ons vertrouwen in het succes van dit project,” zegt Dieter Vranckx, Chairman of the Board of Directors, SN Airholding.

Om deze groeiplannen van de langeafstandsvloot te ondersteunen, zullen meer dan 250 nieuwe medewerkers aangeworven worden bij Brussels Airlines, waaronder piloten, cabinepersoneel, onderhoud & engineering collega’s en luchthaven- en administratief personeel. Bovendien zal de uitbreiding van de vloot carrièremogelijkheden creëren voor de huidige werknemers van de maatschappij, bijvoorbeeld als captain, senior purser of instructeur. Er zullen ook extra banen worden gecreëerd bij leveranciers en partners, bijvoorbeeld in de grondafhandeling.

Nieuwe cabines

De luchtvaartmaatschappij zal ook geleidelijk een nieuwe cabine introduceren om de ervaring aan boord van haar langeafstandsvluchten naar een nog hoger niveau te tillen. Details over de nieuwe cabine zullen in een later stadium worden onthuld. Deze nieuwe cabines zullen worden geïnstalleerd voor zowel business, premium economy als economy class.

De vernieuwing van de cabines betekent een investering van meer dan 100 miljoen euro. Een duidelijk teken van het vertrouwen dat Brussels Airlines in de toekomst heeft en een tastbaar resultaat van de ambitie om al haar klanten een premium ervaring te bieden.

“Brussels Airlines zet haar rendabele groeipad verder en plaatst Afrika in het middelpunt van haar langeafstandsstrategie. De miljoeneninvestering in het interieur van de cabine laat ons toe om onze klanten een nog betere ervaring te bieden. Dit is een moment van trots voor iedereen bij Brussels Airlines. Ik kijk er ook al naar uit om de nieuwe collega’s te verwelkomen die ons zullen vervoegen om onze groei mogelijk te maken. Het is met veel plezier dat we nog meer connecties zullen aanbieden aan het stijgende aantal passagiers op ons groeiende netwerk,” zegt Dorothea von Boxberg, CEO, Brussels Airlines.

Driejarig wet-lease contract

De nationale luchtvaartmaatschappij tekende ook een driejarige wet-lease overeenkomst met Air Baltic, die vanaf 2025 tussen eind maart en oktober vier Airbus A220’s zal inzetten voor Brussels Airlines. Met 148 zitplaatsen zijn deze toestellen perfect voor regionale routes en routes met lagere passagiersaantallen.

Lees ook: 7 tips om ervoor te zorgen dat je nooit meer je bagage kwijtraakt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *