Holland America Line lanceert vernieuwd Pinnacle Grill-menu met regionale smaken

Holland America Line lanceert een vernieuwd menu met een regionale twist in haar bekende steakhouse restaurant Pinnacle Grill. Het vernieuwde aanbod blijft een eersteklas collectie Prime steaks benadrukken, terwijl het ook een verscheidenheid aan zeevruchten, kip, lam en vegetarische opties bevat.

Signature dishes van de beroemde chef-kok David Burke blijven de kern van het menu. Nieuw bij Pinnacle Grill is een wisselende selectie regionale gerechten bereid met lokale ingrediënten en lokaal geproduceerde verse vis, die de smaken van elke bestemming weerspiegelen.

“Het nieuwe Pinnacle Grill-menu combineert op prachtige wijze onze klassieke steakhouse-traditie met levendige regionale smaken en de meest verse zeevruchten”, aldus Michael Stendebach, vice president of food, beverage and rooms divisions bij Holland America Line. “Deze verbetering is ontworpen om onze gasten een buitengewone eetervaring te bieden die de diverse culinaire landschappen van onze bestemmingen weerspiegelt. We hebben veel van onze populairste gerechten op het menu gehouden en zijn verheugd om een ​​scala aan nieuwe opties te introduceren.”

Steakhousefavorieten op het hoofdmenu

De voorgerechten van het hoofdmenu blijven bestaan ​​uit David Burke’s geliefde Clothesline Candied Bacon, terwijl ook een andere favoriet van de gasten opnieuw wordt geïntroduceerd: de Table-side Caesar Salad. Andere kleine gerechten op het hoofdmenu zijn David Burke’s Steakhouse Wedge Salad, Vine Ripened Beefsteak Tomato Salad, Shrimp Cocktail, Jumbo Lump Crab Cakes, Lobster Bisque en Ossetra Malossol Caviar*.

Voor hoofdgerechten kunnen steakliefhebbers genieten van premiumopties zoals David Burke’s Braised Beef Short Ribs met Chow Fun Noodles, Filet Mignon, New York Strip en Boneless Rib Eye. Op het menu staan ook American Wagyu Strip Loin en Tomahawk Bone-In Rib Eye voor twee*. Alle steakgerechten worden aangevuld met een keuze uit sauzen, waaronder Shallot and Red Wine Bordelaise, Green Peppercorn of Béarnaise.

Andere hoofdgerechten zijn onder andere gegrilde lamskoteletten, honing-citroen geglazuurde Chileense zeebaars, panko gebakken gevulde champignons en zeetong*.

Hoofdgerechten worden nog steeds geserveerd met bijgerechten in familiestijl zoals roomspinazie, asperges met hollandaisesaus, geroosterde babybietjes met blauwe kaas, aardappelpuree, gebakken aardappel, frieten, gebakken champignons en Beecher’s kreeft macaroni en kaas*.

Gerechten met (*) zijn tegen een meerprijs.

Lokale gerechten benadrukken regionale smaken

Het regionale gedeelte van het menu, dat varieert op basis van de route van elk schip, varieert van Jerked Chicken Bao in het Caribisch gebied, tot Coconut Seafood Chowder in Hawaï en de Stille Zuidzee, tot Australian Black Angus Steak Tartare in Australië en Seared Beef Tataki met Crispy Lotus Chips in Azië.

Australië: Begin met een geroosterd briochebroodje met gegrilde koningsgarnalen of Australische Black Angus steak tartaar. Kies als hoofdgerecht tussen geroosterd lamsrack met gemarineerde buffelfeta, Murray kabeljauwfilet met macadamiapuree of gebakken sint-jakobsschelpen met quinoa-appelsalade. Eindig met rode bessen pavlova en frambozenmousse.

Alaska: Begin met Dungeness krab en dragonsalade of Alaska krab en maïssoep. Kies als hoofdgerecht tussen gebakken Alaska heilbot met Thaise kokosrode curry, gebakken garnalen met knoflookboter of geroosterde entrecote met bosbessen. Eindig met aardbeien Romanoff broodpudding in Grand Marnier.

Azië: Begin met gebakken rundvlees tataki en knapperige lotuschips of pittige tonijn op knapperige rijst. Voor hoofdgerecht kunt u kiezen uit Tandoori Lamb Chop, Grilled Ribeye Steak Bulgogi, Seared Heilbot of Sint-jakobsschelpen en Thaise rode currysaus. Maak het af met Mango Sticky Rice Sushi.

Canada/New England: begin met Snow Crab and Corn Chowder of Local Quebec Pork and Duck Terrine. Voor hoofdgerecht kunt u kiezen uit Steamed Little Neck Clams of Prince Edward Island Mussels, Atlantic Tarbot and Roasted Porcini of Venison Medallion with Huckleberries. Maak het af met een Chocolate Tart with Marshmallow.

Caribbean: begin met Jerked Chicken Bao of Crab and Shrimp Cakes. Voor hoofdgerecht kunt u kiezen uit Lobster Agnolotti, Yellow Tail Snapper, de verse vangst van de dag of Cuban Mojo Pork Chop. Maak het menu af met Coconut Pudding.

Hawaii en South Pacific: begin met Coconut Seafood Chowder of Kalbi Chicken Tacos. Voor hoofdgerecht kunt u kiezen uit Crab and Macadamia Nut Crusted Mahi Mahi, de verse vangst van de dag, Kabayaki Pork Belly of Miso Glazed Hawaiian Ono. Maak het af met Pina Colada Trifle.

Mexico: begin met Rib Eye Tacos of Mexicaanse Maïssoep. Kies als hoofdgerecht tussen rode en groene gegrilde snapper, de verse vangst van de dag, Mexicaanse gegrilde ossenhaas of gestoofde lamsbout “Birria de Borrego.” Eindig met Fresas Con Crema als dessert.

Noord-Europa: begin met seizoensgebonden verse morieljes en asperge risotto of Noorse stijl gemarineerde zalmgravlax. Kies als hoofdgerecht tussen gebakken Noorse zeevruchten thermidor, IJslandse tarbot en geroosterde porcini of hertenmedaillon met bosbessen. Eindig met Kvaefjordkake als dessert.

Zuid-Amerika: begin met Rib Eye Tacos of Maïssoep. Kies als hoofdgerecht tussen rode en groene gegrilde snapper, gegrilde ossenhaas of lamskoteletten “Gaucho” met limoen-munt chimichurri. Eindig met witte chocolade pave als dessert.

Zuid-Europa: begin met seizoensgebonden verse morieljes en asperge risotto of gestoomde verse scheermessen. Kies voor een hoofdgerecht tussen verse Branzino Livornese stijl, gegrilde Iberico varkenskotelet of gebakken kalfskotelet. Sluit af met romige chocoladeparfait als dessert.

Een toost op regionale smaken

Het vernieuwde menu van Pinnacle Grill bevat ook dranken die zijn doordrenkt van de verschillende smaken en ingrediënten van elke locatie, gemaakt door internationaal gerenommeerde mixologen.

Deze regiospecifieke cocktails worden gemaakt door Sam Ross in Alaska, Tess Posthumus in Europa, Ivy Mix in Mexico en Latijns-Amerika, David Wondrich in het zonovergoten Caribisch gebied en Jeff “Beachbum” Berry in de exotische Stille Zuidzee en Hawaïaanse eilanden.

Lokale wijnen worden op het menu gepresenteerd om de bestemmingen te weerspiegelen die elk schip verkent.

Lunchmenu als voorproefje van volledige Pinnacle Grill-ervaring

Naast het vernieuwde dinermenu biedt Pinnacle Grill een bijgewerkt lunchmenu dat gasten een voorproefje biedt van de kerngerechten van het avondmenu, zoals Filet Mignon en gegrilde lamskoteletten. Gasten die de culinaire beleving in Pinnacle Grill overdag willen ervaren, krijgen een selectie van favorieten van het dinermenu, waaronder David Burke-voorgerechten, premium steakopties, kip, lamskoteletten, vegetarische gerechten, Chileense zeebaars en meer. Pinnacle Grill is op zeedagen geopend voor lunch. Reserveren wordt aangemoedigd.

De premium lunch- en dinerervaring van Pinnacle Grill is beschikbaar tegen een toeslag of als eetoptie met het “Have It All”-pakket. Kinderen van 12 jaar en jonger kunnen voor de halve prijs of gratis dineren als ze bestellen van het kindermenu.

Contacteer ons voor meer informatie en om je cruise met Holland America Line te boeken.

Lees ook: Oceania Cruises onthult het volgende hoofdstuk in haar culinaire verhaal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *