Travel Essentials: Pixel 8 van Google, je beste reispartner

Op zoek naar een nieuwe en betaalbare digitale vriend om mee te nemen op reis? Dan is de Pixel 8 van Google een uitstekende aanrader. Dankzij de geavanceerde camera-technologie maak je de mooiste foto’s en video’s, zelfs in moeilijke lichtomstandigheden. Daarnaast biedt het toestel een pak aan AI-gestuurde functies die het leven een stuk makkelijker maken.

Zelf gebruiken we onze smartphone voornamelijk om foto’s en video’s te maken. Een degelijke camera die zorgt voor gedetailleerde en natuurlijk ogende content is dan ook een absolute must als we een nieuwe smartphone in huis halen. De Pixel 8 is ontwikkeld door Google en maakt gebruik van AI voor een behulpzamere en persoonlijkere ervaring, zowel thuis als op reis.

Voor de techneuten onder ons overlopen we eerst even de technische kenmerken van de Pixel 8. De smartphone draait op Google’s Tensor G3 microprocessor, en is uitgerust met 8 GB RAM. De minimale opslagcapaciteit is 128 GB. Als je rekening houdt met de voorgeïnstalleerde apps en het OS dat iets meer dan 20 gigabyte verbruikt, heeft de Pixel 8 nog 103 GB beschikbaar om je eigen apps en content op te slaan. De Pixel 8 is compatibel met 5G en ondersteunt WiFi 7. De smartphone is stof- en waterbestendig zodat je hem in alle weersomstandigheden kan gebruiken. En met een handig formaat van 70,8 mm op 150,5 mm en een dikte van 8,9 mm neem je dit pluimgewicht van 187 gram overal makkelijk mee.

Een gepolijste look

De Pixel 8 heeft een elegant ontwerp met zachte silhouetten, een afwerking van gesatineerd metaal gemaakt van 100% gerecycleerde materialen en een achterkant van gepolijst glas. De smartphone ligt dankzij zijn voorgevormde randen en handige formaat heerlijk in de hand. Voor een persoonlijke touch is het toestel verkrijgbaar in de kleuren Rose, Hazel en Obsidian.

Het scherm van de Pixel 8 heeft alles wat je zou verwachten van een topsmartphone. De telefoon heeft een 6,2-inch (15,7 cm) Actua-display dat zorgt voor een geweldig contrast en een helder scherm dat zelfs in direct zonlicht goed leesbaar is.

Say cheese!

De Pixel 8 is voorzien van camerasystemen dat zorgt voor verbluffende foto’s en video’s. De hoofdcamera heeft een resolutie van 50 megapixels. Hij werd volledig herzien om nog betere foto’s en video’s te maken bij weinig licht. De nieuwe ultrabrede lens van 12 megapixels zorgt voor een prima macrofocus functie. Hierdoor kan je de kleinste zandkorrel haarschelp in beeld brengen. Filmen doe je in een maximale resolutie tot 4K. De camera-app heeft een intuïtieve, nieuw ontworpen interface waarmee je snel inhoud kan vinden en vastleggen in je favoriete foto- en videomodi.

In de portretmodus wordt een scherptediepte-effect gesimuleerd dat het onderwerp van de achtergrond scheidt. De optische stabilisatie zorgt er dan weer voor dat elke trilling perfect opgevangen wordt. En met de bewerkingstools maak je van elke vakantiefoto en video een echt kunstwerkje. Het enige minpuntje is de autofocus bij het nemen van selfies die niet altijd even snel werkt.

AI-snufjes voor de prefecte reisfoto’s

We kennen het allemaal: je hebt de perfecte groepsfoto gemaakt op reis, maar toch is er iemand die niet naar de camera kijkt. Best Take gebruikt meerdere genomen foto’s om de foto samen te stellen die je dacht gemaakt te hebben. Om dat mogelijk te maken, creëert een algoritme op het apparaat een gemengde afbeelding uit een reeks foto’s zodat iedereen er op zijn best bij staat.

Magic Editor in Google Foto’s is dan weer een nieuwe experimentele bewerkingservaring die gebruikmaakt van generatieve AI om je te helpen je foto’s in overeenstemming te brengen met de essentie van het moment dat je probeerde vast te leggen. Je kunt onderwerpen verplaatsen en van grootte veranderen of voorinstellingen gebruiken om de achtergrond te laten opvallen, allemaal met slechts een paar tikken.

Met Audio Magic Eraser tenslotte kan je gemakkelijk afleidende achtergrondgeluiden in video’s verminderen. Deze unieke audiofunctie maakt gebruik van geavanceerde machine learning-modellen om geluiden in verschillende lagen te sorteren, zodat je hun niveaus kunt bepalen.

Slimme functies

De Pixel 8 zorgt ervoor dat je nog sneller de juiste context krijgt en als het ware dieper in een webpagina kan duiken. Met Summarize kan Pixel een samenvatting van een webpagina genereren, zodat je snel de belangrijkste punten begrijpt. De smartphone kan zelfs webpagina’s voorlezen en vertalen, zodat je onderweg naar artikelen kan luisteren.

Daarnaast begrijpt de Pixel de nuances van menselijke spraak nog beter waardoor je er op een natuurlijkere manier mee kunt praten om dingen voor elkaar te krijgen. Als je bijvoorbeeld even pauzeert of ‘euh’ zegt, wacht het systeem tot je klaar bent voordat het reageert. Daarnaast kan je met je stem snel berichten dicteren, bewerken en verzenden.

Dankzij de verbeterde AI en Call Screen krijg je gemiddeld 50% minder spam-oproepen. Het programma beantwoordt in stilte oproepen van onbekende nummers en is ook slim genoeg om gewenste oproepen te scheiden van oproepen die je niet wilt. Toekomstgericht zal Call Screen contextuele antwoorden voorstellen waarop je kan tikken om snel te reageren op eenvoudige oproepen, zoals afspraakbevestigingen, zonder dat je de telefoon hoeft op te nemen.

7 jaar lang veilig en up-to-date

De Google Tensor G3 processor werkt met de Titan M2-beveiligingschip om persoonlijke gegevens te beschermen en je Pixel beter bestand te maken tegen geavanceerde aanvallen. En met Face Unlock op de Pixel 8 krijg je toegang tot compatibele bank- en betalingsapps zoals Google Wallet.

Voor het eerst biedt Google zeven jaar softwareondersteuning voor de Pixel 8, inclusief OS-upgrades, beveiligingsupdates en regelmatige Feature Drops zodat de smartphone steeds beter wordt en ook in de toekomst je beste vriend blijft.

De Pixel 8 van Google is verkrijgbaar in diverse winkelketens en je kan de smartphone onder meer hier online bestellen.

Lees ook: 7 tips om ervoor te zorgen dat je nooit meer je bagage kwijtraakt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *