De voordelen van een cruise met vertrek en aankomst in Rotterdam

Nu de zomer stilaan op zijn einde loopt wordt het tijd om te beginnen dromen van een volgende vakantie. Voor sommigen wordt dat deze keer misschien een cruise. Holland America Line maakt die droomvakantie op zee in 2025 makkelijk bereikbaar met maar liefst 26 cruises met afvaarten vanuit Rotterdam. Bovendien biedt de rederij nu een interessante vroegboekactie waardoor een cruise vanuit Rotterdam extra aantrekkelijk is.

De voordelen van een cruise met vertrek en aankomst in Rotterdam

Wie de wereld wil verkennen al genietend van de luxe en comfort aan boord van een cruise schip moet vaak eerst naar een verre vertrekhaven reizen. Maar dankzij Holland America Line kan je ook vanuit je spreekwoordelijke achtertuin op cruise gaan.

Volgend jaar gaan de twee nieuwste schepen – Rotterdam en Nieuw Statendam – vanuit Nederland varen. De nabijheid van de vertrekhaven is, zeker voor first-time cruisers, een belangrijk punt bij het boeken van een cruise.

Een cruise is de ideale manier om de natuurlijke schoonheid van Noord-Europa te ontdekken. Deze manier van reizen biedt bovendien tal van voordelen, te beginnen met de luxe van een extra vakantiedag. Een autorit naar Noord-Europa neemt veel tijd in beslag, maar met de haven van Rotterdam om de hoek begint je vakantie zodra je aan boord stapt. Bovendien kun je flink wat geld besparen door te kiezen voor een cruise: schrap de kosten voor vliegen, tolwegen, hotels en ferry’s, en hou meer budget over voor leuke activiteiten op de bestemmingen.

Reizen vanuit Nederland biedt ook het comfort van je eigen taal, wat vooral handig is voor wie minder goed overweg kan met Engels. Aan boord is er altijd een receptionist die Nederlands spreekt, en ook de afvaarten trekken meer Nederlandstalige passagiers aan. Dit maakt de reis niet alleen stressvrij, maar ook gezellig en vertrouwd.

Kies je voor een cruise, dan maak je ook een ecologisch verantwoorde keuze. Minder vliegen betekent een aanzienlijke verbetering van je ecologische voetafdruk. De moderne cruiseschepen van Holland America Line zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en gebruiken de meest zwavelarme brandstoffen, geheel in lijn met de strenge eisen van de Noord-Europese en Noorse ECA’s (Emission Control Area). Binnenkort zullen de schepen zelfs biobrandstoffen gebruiken.

Een ander voordeel van een cruise is de flexibiliteit in je reisplanning. Je hoeft geen maanden van tevoren vliegtickets te kopen; enkele dagen voor de inscheping kun je nog beslissen hoe en wanneer je naar de vertrekhaven reist. Misschien wil iemand je zelfs een lift geven om “zijn” passagiers uit te zwaaien op de kade bij Hotel New York.

Daarnaast hoef je je bij een cruise geen zorgen te maken over het gewicht van je bagage, wat het reizen extra ontspannen maakt. En voor gezinnen met kinderen is inschepen vlakbij huis een geweldige manier om de vakantie sereen en zorgeloos te beginnen.

Vroegboekpromotie

Profiteer nu van extra veel voordeel met het HAVE IT ALL vroegboekvoordelenpakket van Holland America Line! Boek voor eind september een 2025 cruise (april – oktober) en ontvang:

  • Tot $300 boordtegoed per persoon
  • Een upgrade naar een Elite drankenpakket
  • Een upgrade naar Premium WiFi
  • Tegoed voor excursie(s)
  • Crew appreciation (fooi)
  • Diner(s) in een van de specialiteitenrestaurants.

Contacteer ons voor meer informatie en om je cruise met Holland America Line te boeken.

Lees ook: 5 must-do attracties in Litouwen 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *