Cruisen vanuit je thuishaven: Het drijvend hotel komt naar je toe!

Naar Noorwegen, Ierland of Schotland zonder te vliegen of veel kilometers af te leggen? Dat is de magie van zogenaamde homeporting cruises of in het Nederlands cruises vanuit de thuishaven. Verschillende rederijen bieden cruises aan die beginnen in Antwerpen, Zeebrugge of Rotterdam, en die bieden flink wat voordelen.

Wie op cruise wil gaan moet vaak eerst naar een verre vertrekhaven reizen. Maar wat je misschien niet weet is dat je ook vanuit je spreekwoordelijke achtertuin de wereld per cruise kan verkennen. Verschillende rederijen bieden rivier- en zeecruises aan die vertrekken en aankomen in Antwerpen of Zeebrugge en Amsterdam of Rotterdam in Nederland. Vanuit je thuishaven vertrekken op cruise heeft een aantal belangrijke voordelen. Wij zetten de negen belangrijkste op een rijtje.

1. Twee extra dagen vakantie: wie met de auto of het vliegtuig naar Noord-Europa reist, is veel tijd kwijt. Reken maar op een dag heen en een dag terug. Maar het kan anders! Vertrek met een schip vanuit een dicht-bij-huis haven en het ontspannen kan beginnen zodra je aan boord stapt.

2. Geld uitsparen: vliegen, tolwegen, ferry’s, brandstof,… het kost allemaal geld. Wanneer je met een schip vanuit Antwerpen, Zeebrugge of Rotterdam vertrekt dan vallen veel van die kosten weg. 

3. Stressvrij reizen in je eigen taal: wie niet gewoon is om te reizen kan op beide oren slapen. Het cruiseschip vertrekt vanuit je eigen land, waar alles vertrouwd aanvoelt. Zelfs aan boord spreekt men je eigen taal. Zo heeft Rivages du Monde vaak Nederlandstalige reisbegeleiders mee en bij Holland America Line is er altijd een receptionist die jouw taal spreekt.

4. Ecologischer reizen: tegenwoordig wordt er sterk geïnvesteerd in milieuvriendelijkere schepen. Deze schepen varen op duurzamere brandstoffen en maken gebruik van elektrische walaansluitingen in plaats van brandstof in de havens. Daarnaast hoef je ook niet te vliegen naar je bestemming, wat ook weer goed is voor je ecologische voetafdruk. 

5. Flexibiliteit in je reisplanning: je hoeft geen maanden op voorhand vliegtuigtickets te kopen. Enkele dagen voor de inscheping kan je nog beslissen hoe en wanneer je naar de vertrekhaven afreist. En misschien zijn er wel familieleden die even taxi willen spelen en je straks vanop het Scheldeterras uitwuiven. 

6. Bagage: bij reizen zonder vliegen is het gewicht van je bagage minder belangrijk. Het enige waarop je moet letten, is dat je zelf je koffer kan optillen als je met de trein reist. Tip: laat wat plaats over om souvenirs mee naar huis te nemen.

7. Kindvriendelijk: een cruise is een geweldige manier om op een ontspannen manier meerdere generaties samen te laten genieten van een bestemming. ’s Ochtends een wandeling door de natuur met de kids en in de namiddag met de grootouders een aperitief aan boord met zicht op de Noorse Fjorden. Fantastisch toch! En dat je vlakbij huis kan inschepen helpt enorm voor een serene start van de vakantie. 

8. Lange of korte cruises: zijn je vakantiedagen bijna opgebruikt? Geen probleem. VIVA Cruises biedt verschillende korte riviercruises aan. En dan is een vertrek uit Antwerpen ideaal, want je verliest amper reistijd. 

9. Betere weersvoorspelbaarheid: aangezien je al bekend bent met het lokale klimaat, kun je beter inschatten wat je kunt verwachten qua weer. Dit is een belangrijk voordeel bij het inpakken en plannen van activiteiten.

Zin gekregen om te vertrekken op een dichtbij-cruise? Rivages du Monde vaart met de World Explorer, een luxe exploratieschip voor maximaal 180 passagiers, vanuit Zeebrugge naar Noorwegen en Noord-Europa. VIVA Cruises vertrekt met diverse moderne rivierschepen (capaciteit 150-190 passagiers) vanuit Antwerpen naar Nederland en Duitsland. Holland America Line vaart vanuit Rotterdam naar Scandinavië, Britse Eilanden met de Rotterdam en Nieuw Statendam, twee zeer recente en middelgrote schepen.

Contacteer ons voor meer informatie over de cruises aan boord van VIVA Cruises, Rivages du Monde en Holland America Line.

Lees ook: 12 tips om de perfecte cruise te boeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *