De leukste tips voor je trip naar Türkiye, het land van oneindige unieke ervaringen

Van het bruisende İstanbul tot de zonnige kusten van de Egeïsche en Middellandse Zee, Türkiye is hot. Letterlijk en figuurlijk. Het land staat garant voor buitengewone vakanties voordevol ontdekkingen en onvergetelijke momenten. Ter plaatse word je omringd door de warmte van de beroemde Turkse gastvrijheid. Wij geven je alvast enkele tips om je reis naar Türkiye tot een unieke ervaring te maken.

Antalya: Het ultieme zomerparadijs 

De Turkse Rivièra, Türkiye’s ultieme zomerbestemming, verrast bezoekers met prachtige landschappen, Blue Flag-stranden, en een rijke mediterrane keuken. Antalya, de hoofdstad van de regio, biedt oude sites, wandelroutes, watersporten en culturele evenementen, waardoor het jaarlijks miljoenen toeristen aantrekt.

Ontdek archeologische schatten in Olympos, wandel over het Lycian Trail, duik in Kaş, bezoek de geboorteplaats van de kerstman in Patara, speel golf in Belek, geniet van een voorstelling in het Aspendos Theater, of raft op de Köprülü-rivier.

Tip: koop een Museum Pass voor voordelige toegang tot meer dan 350 musea en archeologische sites.

Muğla’s tijdloze ontsnappingen 

Muğla heeft de langste kustlijn van Türkiye en herbergt populaire vakantieplekken zoals Fethiye, Marmaris, Datça, Göcek en Ölüdeniz. Deze steden bieden een mix van adembenemende landschappen, antieke steden, turquoise wateren en ongerepte baaien. 

De opvallende badplaats van de stad, Bodrum, waar luxe en bohemien charme samenkomen, is de perfecte plek om te ontspannen en tegelijkertijd opwinding te ervaren. Bodrum is zo’n fantastische plek dat zelfs een van de zeven klassieke wereldwonderen, het Mausoleum van Halicarnassus, hier ooit stond. De ervaringen die hier op je wachten zijn echter niet beperkt tot dit. Of je nu houdt van stijlvolle strandclubs, trendy jachthavens, Michelin-sterrenrestaurants, of de relaxte sfeer van bohemien retraites, Bodrum biedt een schat aan onvergetelijke ervaringen.

Istanbul: een mozaïek van geschiedenis, cultuur en culinaire uitmuntendheid

Istanbul, waar Europa Azië ontmoet en geschiedenis en moderniteit samenkomen, biedt een boeiend mozaïek van ervaringen. Elke draai en bocht van de stad herinnert aan zijn rijke verleden en multiculturele identiteit met historische plaatsen en architectonische wonderen zoals de Hagia Sophia, de Galata Toren, de Basilica Cisterne en meer. Terwijl je door deze eeuwenoude stad wandelt, ontdek je bruisende bazaars, moderne winkelcentra, een bloeiende kunstscene, en levendige wijken. Beleef traditionele winkelervaringen in de Grote Bazaar en Kruidenbazaar.

Tip: aankopen in Türkiye zijn belastingvrij voor bedragen boven 108 TL (8% btw) of 118 TL (18% btw). Meer info vind je op de website van GoTürkiye.

Wat je ook kiest, je zult Istanbul in zijn meest authentieke vorm ervaren. Van Michelin-sterrenrestaurants tot heerlijk streetfood, de dynamische culinaire cultuur van de stad maakt je reis onvergetelijk.

Tip: eet als een local. Naast klassiekers zoals kebab en döner, ontdek je de regionale keukens. Begin met een typisch Turks ontbijt met vers brood, kazen, olijven, en Turkse thee. Voor lokale gerechten bezoek je een esnaf lokantası, waar je voor een vaste prijs per bord kunt kiezen uit een buffetmenu. Deze restaurants zijn vaak tot laat open.

Türkiye per trein

Of je nu historische wonderen verkent, geniet van de voortreffelijke Turkse keuken, of de natuurlijke schoonheid bewondert, elke ervaring in Türkiye is onvergetelijk. Een laatste tip om je reis uniek te maken is reizen per trein. Dit vervoersmiddel biedt een unieke en aangename ervaring. Het uitgebreide spoorwegnet verbindt alle regio’s met hogesnelheidstreinen en nostalgische routes. Vooral de nostalgische treinreizen, zoals de iconische Eastern Express, de nieuwe Mesopotamian Express en de Diyarbakır Express, maken van de reis een boeiend avontuur, waarbij de reis net zo indrukwekkend is als de bestemming. 

Lees ook: De mooiste zeilroutes van Kroatië 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *