Bijna 2,5 miljoen passagiers op Brussels Airport in juli

In juli verwelkomde Brussels Airport bijna 2,5 miljoen passagiers, het hoogste aantal passagiers per maand sinds 2019. Gemiddeld waren er 152 passagiers per vlucht.

Passagiers: +5% ten opzichte van juli 2023 

Tijdens de eerste maand van de zomervakantie waren er op Brussels Airport 2.450.771 passagiers, een groei van 5% tegenover juli 2023. Dat is het hoogste aantal passagiers op de luchthaven sinds 2019. De belangrijkste reden daarvoor is het begin van de zomervakantie. Daarom waren er in juli ook meer vertrekkende dan aankomende passagiers.  

Het aandeel vertrekkende transferpassagiers lag op 10%. Dat is minder dan vorig jaar door een afname van het aantal intra-Europese overstappers en het gebruikelijke hoge aantal Belgische vakantiereizigers in de zomer. 

De tien meest bezochte landen in juli waren Spanje, Turkije, Griekenland, Italië, Duitsland, Marokko, de Verenigde Staten, Portugal, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Het aantal passagiersvluchten is met 3% toegenomen tegenover juli 2023. Er waren de voorbije maand gemiddeld 152 passagiers per vlucht, een stijging van twee passagiers per vlucht in vergelijking met dezelfde periode in 2023. Dat is een absoluut record in aantal passagiers per vlucht.

Lees ook: Wat gebeurt er met de vergeten en verloren voorwerpen op Brussels Airport?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *