Nieuwe Celestial Cruises van Holland America Line

Holland America Line lanceert nieuwe Celestial Cruises, een unieke reeks cruises die gasten naar enkele van de meest spectaculaire locaties in Europa brengt om getuige te zijn van uitzonderlijke hemelse gebeurtenissen. Vanuit Rotterdam kunnen reizigers in 2026 aan boord stappen voor een onvergetelijke reiservaring, inclusief het bewonderen van een totale zonsverduistering (waarvan het pad in 2026 voornamelijk over zee zal lopen), het betoverende noorderlicht of de magische zonnewende boven de poolcirkel. 

“We zijn enorm blij dat we gasten die vanuit Rotterdam varen een zitplaats op de eerste rij kunnen bieden bij enkele van ’s werelds meest bijzondere natuurspektakels,” aldus Nico Bleichrodt, vice president international sales voor Holland America Line. “Deze cruises voldoen niet alleen in dat opzicht, maar geven onze gasten ook de kans om geweldige bestemmingen te ervaren, evenals de eersteklas service aan boord waar we bekend om staan.”

Gasten die een eclips cruise boeken kunnen lezingen verwachten van wetenschappelijke experts en krijgen de mogelijkheid om met hen van gedachten te wisselen, deelnemen aan thematische activiteiten en nog veel meer. Voor de veiligheid van de gasten wordt gezorgd met het beschikbaar stellen van de juiste uitrusting, zoals een eclipsbril. Wie het noorderlicht wil zien, kan zich aanmelden voor een wake-up call zodra het noorderlicht wordt waargenomen.

De cruises die vanuit Holland America Line’s thuishaven Rotterdam vertrekken zijn:

– Totale zonsverduistering – na twee zeer succesvolle eclipsvaarten in 2024, zullen drie schepen van de vloot tijdens de zonsverduistering op 12 augustus 2026 in het pad van totaliteit varen, waarvan er een uit Rotterdam vertrekt. De Nieuw Statendam vertrekt op 25 juli 2026 voor een 28-daagse Legendary Voyage: Noord-Europa.

Wie liever de eclips wil zien in een mediterraan klimaat kan op 9 augustus 2026 in Lissabon aan boord gaan van de Oosterdam voor de 13-daagse Mediterranean Solar Eclipse cruise die eindigt bij Piraeus (Athene). De derde mogelijkheid om de eclips op zee te bewonderen is tijdens de 35-daagse Voyage of the Vikings, een retour vanuit Boston met vertrek op 18 juli 2026.

– Noorderlicht – er wordt voor 2026 veel activiteit voorspeld op gebied van het noorderlicht en een groeiend aantal reizigers is dan ook van plan om dit bijzondere natuurfenomeen tijdens hun vakantie te gaan zien. Cruisend vanaf Rotterdam kan dit op 4 oktober 2026 tijdens de 14-daagse Northern Lights – rondreis vanuit Rotterdam aan boord van de Rotterdam. Op 17 oktober 2026 vertrekt de Nieuw Statendam vanuit Rotterdam op een 14-daagse Norhern Lights reis.

– Zomerzonnewende – voor degene die op zoek is naar de maximale hoeveelheid daglicht op de langste dag van het jaar, neemt de Nieuw Statendam vanaf Rotterdam haar gasten mee boven de poolcirkel om de zomerzonnewende te vieren in Honningsvåg, Noorwegen – een van de meest noordelijke steden ter wereld. Het schip vertrekt op 13 juni 2026 voor een 14-daagse Arctic Circle Crossing: North Cape Solstice rondreis vanuit Rotterdam.

Contacteer ons voor meer informatie en om je cruise met Holland America Line te boeken.

Lees ook: Scenic presenteert Worldwide Discoveries-collectie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *