2,1 miljoen passagiers op Brussels Airport in juni

In juni verwelkomde Brussels Airport 2.098.373 passagiers, een groei van 4% in vergelijking met juni 2023. Door het begin van de zomervakantie eind juni waren er meer vertrekkende passagiers dan aankomende. Transferpassagiers maken 15% uit van de vertrekkende passagiers. Hun aandeel ligt lager dan vorig jaar door een afname van het aantal passagiers die binnen Europa verder reizen. Het aantal intercontinentale transferpassagiers blijft groeien en ondersteunt zo de verdere ontwikkeling van het intercontinentale netwerk van Brussels Airport. 

Het netwerk van Brussels Airport blijft zich verder uitbreiden. Nieuwe routes die werden opgestart in de maand juni waren Shanghai, aangeboden door Hainan Airlines, Nairobi door Brussels Airlines, en Boedapest door Wizzair. 

Lees ook: Juneyao Air lanceert rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Shanghai

De tien belangrijkste landen in juni waren Spanje, Italië, Duitsland, Griekenland, Turkije, de Verenigde Staten, Portugal, Marokko, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. 

Voor de eerste helft van 2024, van januari tot en met juni, waren er bijna 11 miljoen passagiers, dat zijn er 6% meer dan in 2023.  

Vliegbewegingen: daling met 1% ten opzichte van juni 2023  

In juni waren er 17.406 vliegbewegingen, een daling van 1% in vergelijking met diezelfde periode in 2023. Het aantal passagiersvluchten steeg met bijna 2%. Er waren deze maand gemiddeld 145 passagiers per vlucht. Dat is 2,8% meer dan in juni 2023.  

Lees ook: 7 tips om ervoor te zorgen dat je nooit meer je bagage kwijtraakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *